- Oglas -
Špinačno-sirno pecivo je odlično za malico ali prigrizek, pa še bolj zdravo je kot prigrizki, ki jih kupimo v trgovinah.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 rdeča paprika
- 150 g veganske fete
- 200 g zamrznjene špinače
- 2 žlici olja
- sol
- mleti črni poper
- 2 žlički posušenega origana
- 450 gramov listnatega testa
- 1 žlica sezamovih semen
PRIPRAVA
- Olupite čebulo in česen ter operite rdečo papriko. Zelenjavo in vegansko feto narežite na kocke. Odtalite špinačo in jo po potrebi nasekljajte na manjše koščke.
- V ponvi segrejte olje, dodajte česen in čebulo ter ju na hitro popražite. Dodajte špinačo in s praženjem nadaljujte še nekaj minut. Nato primešajte rdečo papriko, vegansko feto, sol, poper in origano.
- Razvaljajte testo in izrežite kvadrate velikosti 6 x 6 centimetrov. Vsak kvadrat obložite s špinačno mešanico. Prepognite v trikotnike in učvrstite robove. Žepke premažite z vodo in jih posujte s sezamovimi semeni.
- Pekač obložite s papirjem za peko, na katerega polagajte žepke. Pecite 15 minut pri temperaturi 200 °C.
- oglas -