- Oglas -
  
Špinačno-sirno pecivo je odlično za malico ali prigrizek, pa še bolj zdravo je kot prigrizki, ki jih kupimo v trgovinah.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 čebula
 - 2 stroka česna
 - 1 rdeča paprika
 - 150 g veganske fete
 - 200 g zamrznjene špinače
 - 2 žlici olja
 - sol
 - mleti črni poper
 - 2 žlički posušenega origana
 - 450 gramov listnatega testa
 - 1 žlica sezamovih semen
 
PRIPRAVA
- Olupite čebulo in česen ter operite rdečo papriko. Zelenjavo in vegansko feto narežite na kocke. Odtalite špinačo in jo po potrebi nasekljajte na manjše koščke.
 - V ponvi segrejte olje, dodajte česen in čebulo ter ju na hitro popražite. Dodajte špinačo in s praženjem nadaljujte še nekaj minut. Nato primešajte rdečo papriko, vegansko feto, sol, poper in origano.
 - Razvaljajte testo in izrežite kvadrate velikosti 6 x 6 centimetrov. Vsak kvadrat obložite s špinačno mešanico. Prepognite v trikotnike in učvrstite robove. Žepke premažite z vodo in jih posujte s sezamovimi semeni.
 - Pekač obložite s papirjem za peko, na katerega polagajte žepke. Pecite 15 minut pri temperaturi 200 °C.
 
- oglas -

                                    