ReceptiGlavne jediKrompirjevi njoki z bučno omako

Krompirjevi njoki z bučno omako

MORDA VAS ZANIMA

Krompirjevi njoki vas bodo prijetno presenetili tudi v kombinaciji z bučno omako.

- Oglas -

Sestavine (4 porcije):

  • 1000 g krompirja
  • 250 g večnamenske moke
  • 100 ml stepenih jajc (2–3 jajca)

Omaka:

  • majhna buča hokaido
  • 1/2 čebule
  • maslo
  • 500 ml jušne osnove
  • 200 g kisle smetane (16 % maščobe)
  • 2 vejici žajblja

Priprava:

  1. Skuhamo krompir v oblicah. Ko se ohladi, ga olupimo in v skledi zmečkamo. V sredini naredimo vdolbino, vlijemo stepena jajca in med mešanjem postopno dodajamo moko, dokler ne dobimo gladkega testa.
  2. Testo oblikujemo v svaljek in ga narežemo na 2 cm velike kose. Vsakega rahlo pritisnemo z vilicami. Njoke stresemo v slan krop. Ko priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode.
  3. Bučo operemo, jo prerežemo na pol, odstranimo semena in jo narežemo na kose. V ponvi segrejemo polovico masla, dodamo sesekljano čebulo in bučo ter prepražimo. Zalijemo z jušno osnovo in dušimo, dokler se buča ne zmehča. Omako zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo kislo smetano ter solimo in popramo.
  4. Bučna semena prepražimo v suhi ponvi in vmes večkrat pretresemo. Popražena semena stresemo na krožnik, v ponvi pa stopimo maslo in pražimo liste žajblja, dokler niso hrustljavi. Tudi žajbljeve lističe stresemo na krožnik. Na maslu prepražimo njoke. Preložimo jih na krožnike, prelijemo z omako, potresemo s praženimi bučnimi semeni, pokapljamo z maslom iz ponve in okrasimo z lističi žajblja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×