Pica s tofujem je odlična veganska različica priljubljene jedi, ki si jo vsaj nekajkrat na leto radi privoščimo skoraj vsi.
- Oglas -
Sestavine (4 porcije):
Testo:
- 400 g moke
- 1/2 zavitka kvasa
- sol
- 150 ml olivnega olja
- 100 ml mlačne vode
Nadev:
- Oglas -
- 2 srednje velika paradižnika
- 4 stroki česna
- 10 listkov bazilike
- 150 g bučk
- 180 g tofuja
Priprava:
- Moko zmešamo s kvasom, dodamo ščep soli, olivno olje in vodo ter zamesimo testo. Skledo pokrijemo s prtičkom in postavimo na toplo, da vzhaja.
- Paradižnik, 2 stroka česna, sol in polovico bazilike zmešamo z mešalnikom.
- Vzhajano testo razvaljamo tako, da pustimo debelejše robove. Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in namažemo s paradižnikovo omako. Obložimo ga z rezinami paradižnika in bučk ter dodamo česen. Na koncu potresemo še z naribanim tofujem.
- Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pečemo 15 minut, da se robovi zlato rjavo zapečejo. Okrasimo z listi bazilike.