Pica s tofujem

Pica s tofujem je odlična veganska različica priljubljene jedi, ki si jo vsaj nekajkrat na leto radi privoščimo skoraj vsi.

Sestavine (4 porcije):

Testo:

  • 400 g moke
  • 1/2 zavitka kvasa
  • sol
  • 150 ml olivnega olja
  • 100 ml mlačne vode

Nadev:

  • 2 srednje velika paradižnika
  • 4 stroki česna
  • 10 listkov bazilike
  • 150 g bučk
  • 180 g tofuja

Priprava:

  1. Moko zmešamo s kvasom, dodamo ščep soli, olivno olje in vodo ter zamesimo testo. Skledo pokrijemo s prtičkom in postavimo na toplo, da vzhaja.
  2. Paradižnik, 2 stroka česna, sol in polovico bazilike zmešamo z mešalnikom.
  3. Vzhajano testo razvaljamo tako, da pustimo debelejše robove. Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in namažemo s paradižnikovo omako. Obložimo ga z rezinami paradižnika in bučk ter dodamo česen. Na koncu potresemo še z naribanim tofujem.
  4. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pečemo 15 minut, da se robovi zlato rjavo zapečejo. Okrasimo z listi bazilike.