Pica s tofujem

Pica s tofujem je odlična veganska različica priljubljene jedi, ki si jo vsaj nekajkrat na leto radi privoščimo skoraj vsi.

- Oglas -

Sestavine (4 porcije):

Testo:

  • 400 g moke
  • 1/2 zavitka kvasa
  • sol
  • 150 ml olivnega olja
  • 100 ml mlačne vode

Nadev:

- Oglas -
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 4 stroki česna
  • 10 listkov bazilike
  • 150 g bučk
  • 180 g tofuja

Priprava:

  1. Moko zmešamo s kvasom, dodamo ščep soli, olivno olje in vodo ter zamesimo testo. Skledo pokrijemo s prtičkom in postavimo na toplo, da vzhaja.
  2. Paradižnik, 2 stroka česna, sol in polovico bazilike zmešamo z mešalnikom.
  3. Vzhajano testo razvaljamo tako, da pustimo debelejše robove. Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in namažemo s paradižnikovo omako. Obložimo ga z rezinami paradižnika in bučk ter dodamo česen. Na koncu potresemo še z naribanim tofujem.
  4. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pečemo 15 minut, da se robovi zlato rjavo zapečejo. Okrasimo z listi bazilike.
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE