0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeAvatar ekološko osvešča

Avatar ekološko osvešča

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno že mnogi težko pričakujejo film Avatar na dvd ploščku. Pred nedavnim pa so ustvarjalci filma podali izjavo, da bo dvd posvečen tudi okoljevarstvenim problemom.

- Oglas -

Glede na to, da je film Avatar požel ogromno slave in hvale, je to odlična zamisel, saj bodo tako lahko probleme, s katerimi se soočamo danes predstavili veliko širšemu občinstvu.

Vsi tisti, ki ste si Avatar že ogledali, ste verjetno že v njem zasledili neke vrste okoljevarstveno sporočilo filma. To pa je razburilo mnogo nasprotnikov varstva okolja, ki se na vse pretege trudijo, da bi nas ‘obvarovali’ pred Al Gore-om ter podnebnimi znanstveniki, ki po njihovi logiki želijo obogateti z zavajanjem ljudi.

James Cameron, režiser filma Avatar, je na te očitke, ki trdijo, da bi naj bil Avatar anti-Ameriška propaganda o globalnem segrevanju tako, da namerava izdati neke vrste doma narejeno video različico Avatarja z ekološko tematiko. Njegovo sporočilo je namreč bilo, da je sam manj zainteresiran za služenje denarja za sam film, ter bolj osredotočen na reševanje sveta, da bodo njegovi otroci imeli še vedno imeli dom, ko bodo odrasli. Več v naši rubriki Ekologija & okolje.

.

NAJNOVEJŠE