Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
AromaterapijaAromaterapija z rožmarinom za zdrave možgane

Aromaterapija z rožmarinom za zdrave možgane

MORDA VAS ZANIMA

Rožmarin poznamo predvsem kot začimbo, ki poživi okus številnih jedi. Skorajda nepogrešljiv je na primer na pečenem krompirju. Vendar pa rožmarin ni uporaben le v kulinariki, ampak ima zelo pomembno mesto tudi v naravnem zdravilstvu, in to že več stoletij. Poleg samega zelišča se uporablja tudi eterično olje rožmarina, ki je lahko še posebej učinkovito pri odpravi različnih težav. Ena izmed pozitivnih lastnosti rožmarina je med drugim tudi ta, da pripomore k boljšemu zdravju naših možganov …

- Oglas -

Eterično olje rožmarina

Boljši spomin s pomočjo rožmarina

Znanstveniki so ugotovili, da je mogoče s pomočjo rožmarina občutno izboljšati naše kognitivne sposobnosti. Pri tem je treba še posebej izpostaviti pozitiven vpliv rožmarina na spomin. V okviru ene izmed raziskav, ki se je osredotočala na povezavo med rožmarinom in našim spominom, je ena skupina učencev opravljala test spominskih sposobnosti v sobi, odišavljeni z eteričnim oljem rožmarina, druga pa v klasični učilnici. Učenci, ki so opravljali test, medtem ko so vdihovali vonj rožmarina, so v povprečju dosegli precej boljše rezultate.

Preberite tudi: Rožmarin – dišeča začimba in zdravilna rastlina

Zmanjšano tveganje za nevrodegenerativne bolezni

Zdravila, ki se najpogosteje predpisujejo ljudem z različnimi oblikami demence, delujejo na podobna območja v možganih kot vonj rožmarina. V obeh primerih se poveča količina nevrotransmiterja, imenovanega acetilholin. Prav nizke količine acetilholina v možganih pa so na primer eden najbolj tipičnih znakov Alzheimerjeve bolezni. Tako lahko vdihovanje vonja eteričnega olja rožmarina zmanjša nevarnost za demenco oziroma za različne nevrodegenerativne bolezni, pomaga pa lahko tudi pri ublažitvi simptomov pri tistih, pri katerih se je bolezen že pojavila.

Rožmarin za jasnejše misli in večjo zbranost

- Oglas -

Se pogosto težko zberete ali oblikujete svoje misli v besede? Tudi pri tem vam lahko pomaga aromaterapija, ki vključuje rožmarin. Ko so izvedli raziskavo, so na primer udeleženci poročali, da so imeli po vdihovanju vonja rožmarina precej več energije in da so bile njihove misli jasnejše oziroma manj zmedene.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×