Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
DomovRubrikeOglasiAmla: Rastlina, ki je navdušila tudi številne zvezdnice

Amla: Rastlina, ki je navdušila tudi številne zvezdnice

V preteklosti je bila cenjena predvsem v tradicionalni ajurvedski medicini, v zadnjih letih pa je postala zelo priljubljena tudi širše. Najpomembnejša lastnost te rastline je vsebnost nadpovprečno velike količine vitamina C, ki je povezana s številnimi pozitivnimi vplivi na lase, kožo in zdravje.

Amla oziroma indijska kosmulja je nizko sadno drevo, ki uspeva predvsem v Indiji in nekaterih drugih azijskih državah. Hkrati se obe poimenovanji uporabljata tudi za okrogle, zelenkasto rumene sadeže kiselkastega okusa, ki zrastejo na tem drevesu. Posušeni in zmleti sadeži so pogosta sestavina prehranskih dopolnil. Obenem pa se amla v prahu uporablja tudi za nego las in kože. Nanjo prisegajo tudi številne zvezdnice, ki trdijo, da ima prav amla pomembne zasluge za njihovo brezhibno kožo.

Amla kot odlična naravna pomoč pri upočasnjevanju staranja kože, za močne lase ter imunski sistem

Vitamin C spada med najmočnejše antioksidante. To so snovi, katerih naloga je nevtralizacija škodljivih prostih radikalov, kar je povezano s številnimi koristmi. S tem se namreč zmanjša nevarnost za oksidativni stres, posledično pa tudi za mnoge kronične bolezni. Obenem so antioksidanti pomembni za upočasnjevanje procesa staranja kože, saj preprečujejo poškodbe celic …

Več o amli preberite v reviji Bodi eko, marec 2021.

revija Bodi eko marec 2021
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×