0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAloe vera vam pomaga pri čiščenju debelega črevesa

Aloe vera vam pomaga pri čiščenju debelega črevesa

MORDA VAS ZANIMA

Aloe vera je znana predvsem kot rastlina, s katero si pomagamo pri sončnih opeklinah oziroma pri pomiritvi in pospeševanju celjenja kože. Vendar pa obstajajo tudi druge možnosti uporabe. Ena izmed njih je, da aloe vero uporabite za naravno čiščenje in razstrupljanje debelega črevesa. Gre namreč za blago naravno odvajalo. Če torej niste preveč navdušeni nad bolj drastičnimi metodami čiščenja črevesja, kot je na primer klistiranje, lahko za začetek poskušate s tem, da pogosteje uživate sok aloe vere. Predstavljamo vam nekaj še posebej učinkovitih kombinacij.

- Oglas -

Napitek iz aloe vere

Pomarančni sok in aloe vera

Zmešajte 2 decilitra sveže iztisnjenega pomarančnega soka in 2 žlici gela aloe vere, ki se skriva v listih te rastline. Pijte vsako jutro na tešče, približno 10 dni zapored. Napitek bo oskrbel telo z ogromno vlakninami, ki bodo pomagale pri odvajanju blata in čiščenju debelega črevesa. Kombinacija je odlična tudi za odstranjevanje strupenih snovi, ki lahko povzročijo dehidracijo telesa.

Mango in aloe vera

Za čiščenje debelega črevesa je odlična tudi kombinacija manga in aloe vere. Poskrbi za odstranjevanje strupov, ne da bi se pri tem porušilo pH-ravnovesje vaše črevesne flore. Najprej vzemite zrel mango ter odstranite olupek in kost, da vam ostane samo še meso. Mango stresite v kuhinjski mešalnik ter dodajte 2 žlici gela aloe vere in 1 deciliter vode. Po želji v napitek zmešajte še 1 žličko naribanega ingverja. Dobro premešajte. Tudi ta napitek je dobro piti na tešče, vsaj 10 dni.

- Oglas -

Ananas, aloe vera in kumare

Mešanica aloe vere, kumar in ananasa ima izjemen razstrupljevalni učinek na vaš organizem. Še posebej koristna je lahko za razstrupljanje debelega črevesa oziroma celotnega prebavnega trakta. Napitek vsebuje tudi ogromno encimov, ki pomagajo pri preprečevanju zaprtja. Potrebujete 3 rezine ananasa, ½ kumare, 2 žlici soka aloe vere in 2 decilitra vode. Zmešajte in pijte na tešče ves teden. Kuro občasno ponovite, ko začutite, da vaša prebavila potrebujejo dodatno pomoč za optimalno delovanje.

.

NAJNOVEJŠE