Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeAli lahko alge, ki so odpornejše na toplotne spremembe rešijo koralne grebene?

Ali lahko alge, ki so odpornejše na toplotne spremembe rešijo koralne grebene?

MORDA VAS ZANIMA

Vedno bolj topli oceani predstavljajo resno grožnjo koralnim grebenom po svetu. Topla voda po navadi uniči rjave in zelene alge, od katerih greben dobi večino hrane. To pa na koncu pripelje do beljenja in uničenja koralnih grebenov.

- Oglas -


Vendar pa so znanstveniki z Penn State-a morda našli rešitev, kako ohraniti korale in alge kljub vedno bolj toplim oceanom.

Alge, ki so odporne na toploto so pred kratkim našli v Indijskem oceanu, bolj natančno v Andamanovem morju, prav tako pa tudi na Karibih ter v Pacifiku. Trenutno znanstveniki še niso čisto prepričani, če boto te alge dejansko res lahko rešitev za koralne grebene, saj obstaja možnost, da se alge ne bodo vključile oziroma prilagodile novemu okolju.


Poleg tega pa korale ogrožajo tudi drugi dejavniki, kot npr. vedno bolj kisla morja, onesnaženje ter podvodno ribarjenje.

Vseeno pa ostajajo znanstveniki optimistični, zato z raziskavami ne bodo prekinili, saj bodo morda na daljši rok res odkrili pravo rešitev za koralne grebene.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×