Ekologija & okoljeAli lahko alge, ki so odpornejše na toplotne spremembe rešijo koralne grebene?

Ali lahko alge, ki so odpornejše na toplotne spremembe rešijo koralne grebene?

MORDA VAS ZANIMA

Vedno bolj topli oceani predstavljajo resno grožnjo koralnim grebenom po svetu. Topla voda po navadi uniči rjave in zelene alge, od katerih greben dobi večino hrane. To pa na koncu pripelje do beljenja in uničenja koralnih grebenov.

- Oglas -


Vendar pa so znanstveniki z Penn State-a morda našli rešitev, kako ohraniti korale in alge kljub vedno bolj toplim oceanom.

Alge, ki so odporne na toploto so pred kratkim našli v Indijskem oceanu, bolj natančno v Andamanovem morju, prav tako pa tudi na Karibih ter v Pacifiku. Trenutno znanstveniki še niso čisto prepričani, če boto te alge dejansko res lahko rešitev za koralne grebene, saj obstaja možnost, da se alge ne bodo vključile oziroma prilagodile novemu okolju.


Poleg tega pa korale ogrožajo tudi drugi dejavniki, kot npr. vedno bolj kisla morja, onesnaženje ter podvodno ribarjenje.

Vseeno pa ostajajo znanstveniki optimistični, zato z raziskavami ne bodo prekinili, saj bodo morda na daljši rok res odkrili pravo rešitev za koralne grebene.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×