Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeNedavno izumrle živalske vrste (1. del)

Nedavno izumrle živalske vrste (1. del)

MORDA VAS ZANIMA

Tokratna serija člankov je posvečena živalskim vrstam, ki so v zadnjih letih za vedno izginile z našega planeta.

Zlata krastača

- Oglas -

Kot prvo izmed teh izumrlih živali smo izbrali tako imenovano zlato krastačo, katera seveda ni edina žival, ki je izumrla v preteklih štiridesetih letih, vendar pa je verjetno najbol živih barv med temi živalmi.

Flourescentno dvoživko je bilo moč najti na visokih grebenih Costa Rice, vendar pa se lahko zahvalimo onesnaževanju ter glivičnim obolenjem kože, da je ta vrsta izumrla že leta 1989.

Leopard z Zanizibarja

Za leoparda z Zanzibarja znanstveniki niso čisto prepričani, ali je ta dejansko res že izumrl, saj krožijo govorice, da ga domačini tu in tam še vedno videvajo. Uradno naj bi izumrl leopard leta 1996. Vseeno pa je omenjena podvrsta leoparda našla svoj ‘dom’ na razstavi v Tanzaniji.

Razlog za izumrtje te živali je dokaj ‘smešen’, saj so lokalne vraže, ki pravijo, da so te leoparde imele za ljubljenčke čarovnice, povzročile množično iztrebljanje te živalske vrste. Leoparde so lokalni prebivalci tako videli kot nevarne predatorje, ki jih je potrebno uničiti. Pri tem pa je sodelovala celo tamkajšnja vlada.

Po’ouli

- Oglas -

Je vrsta ptice, ki je (bila) znana le na otoku Maui, odkrili pa so jo leta 1970. Do leta 1997 je populacija omenjene ptice drastično padla, saj so tega leta na otoku prebivale le še 3 takšne ptice. Poskusi parjenja teh ptic pa so kmalu spodleteli, zato so Po’oulija sedem let za tem razglasili kot izumrlo vrsto.

Razlogi za izumrtje pa so: izguba naravnega prostora, razne nove bolezni, novi plenilci ter pomanjkanje hrane.

Veliki beli Madeiranski metulj

Tega metulja so našli v dolinah gozda Laurisilve na otokih Maderia (Portugalska). Ta metulj je bil bližnji sorodnik velikega belega metulja, ki je poznan in razširjen po Evropi, Afriki in Aziji.

Izumrtje metulja pa je povzročila izguba naravnega okolja ter onesnaženosti zaradi gnojil, ki se uporabljajo v kmetijstvu.

V naslednjih člankih bomo na kratko predstavili še več takšnih čudovitih bitij, ki so nekoč naseljevala naš planet, vendar pa so tudi po zaslugi človeka bila za vedno prisiljena zapustiti naš planet.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×