Ekologija & OkoljeAli japonski grozi tudi huda ekološka katastrofa?

Ali japonski grozi tudi huda ekološka katastrofa?

MORDA VAS ZANIMA

Kot da ni dovolj, da je Japonska doživela potres in cunami, kar je povzročilo med drugim tudi ogromno naplavljenih odpadkov, ki so raztreščeni po mestih in vodah, ji grozi tudi tudi jedrska eksplozija, kar bi pustilo ogromen pečat na okolju na Japonskem kot tudi drugod, kamor bi lahko veter odnesel radioaktivne snovi.

- Oglas -

Japonska jedrska elektrarna Fukušima eksplozija

V jedrski elektrarni Fukušima je stanje vse bolj kritično, saj so se pojavile težave tudi v tretjem reaktorju. Hladilni sistemi izgubljao moč, saj prihaja do pregrevanja jeder, to pa lahko pripelje do eksplozije in uhajanja radioaktivni snovi.

- Oglas -

Delavci bodo poskusili reaktorje hladiti z morsko vodo in zmanjšati tlak v reaktorjih. Eksplodiral naj bi tudi betonski pokrov v tretjem reaktorju, exksplozija pa je odjeknila že v soboto tudi v prvem reaktorju.

Oblasti sicer zagotavljajo, da povečano sevanje okoli zgradbe zaenkrat še ni nevarno za ljudi, preventivno pa so evakuirali prebivalce v radiju 20 km od nuklearne tovarne.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×