0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeAkcija Pomagajmo žabicam se začenja

Akcija Pomagajmo žabicam se začenja

MORDA VAS ZANIMA

Temperature so se dvignile, prav tako je že zapadlo nekaj dežja, še več naj bi ga prihodnjih dneh, kar pomeni, da so se tudi dvoživke začele prebujati.

- Oglas -
Pomagajmo žabicam čez cesto, pomagajmo dvoživkam čez cesto
Napoved prečkanja cest dvoživk za ta teden

S tem pa se je po Sloveniji aktivirala tudi akcija Pomagajmo žabicam čez cesto. Ker vsako leto zelo veliko populacijo dvoživk povozijo avtomobili, smo se na uredništvu Bodi Eko Portala skupaj z društvom Žverca odločili, da bomo letos poskusili akcijo razširiti na čim več krajev po Sloveniji. In to nam je tudi uspelo, saj se je nam je javilo veliko prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati in tudi ljudi z infomacijami o črnih točkah po Sloveniji, ki smo jih tudi označili na zemljevidu.

Še vedno je čas, da se pridružite tudi vi! Vse informacije so na voljo tudi na posebni Facebook strani, oglejte pa si tudi zemlejvid pomagajmo žabicam in pošičite vam najbližjo, kjer se lahko udeležite prenašanja dvoživk čez cesto. V Hrašah smo že postavili zaščitne mreže za dvoživke in vse je pripravljeno na akcijo. Dogajanje na svoji lokaciji lahko tudi fotografirate in objavite na našem zidu na Facebook strani.

NAJNOVEJŠE