Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeAkcija Pomagajmo žabicam se začenja

Akcija Pomagajmo žabicam se začenja

MORDA VAS ZANIMA

Temperature so se dvignile, prav tako je že zapadlo nekaj dežja, še več naj bi ga prihodnjih dneh, kar pomeni, da so se tudi dvoživke začele prebujati.

Pomagajmo žabicam čez cesto, pomagajmo dvoživkam čez cesto
Napoved prečkanja cest dvoživk za ta teden
- Oglas -

S tem pa se je po Sloveniji aktivirala tudi akcija Pomagajmo žabicam čez cesto. Ker vsako leto zelo veliko populacijo dvoživk povozijo avtomobili, smo se na uredništvu Bodi Eko Portala skupaj z društvom Žverca odločili, da bomo letos poskusili akcijo razširiti na čim več krajev po Sloveniji. In to nam je tudi uspelo, saj se je nam je javilo veliko prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati in tudi ljudi z infomacijami o črnih točkah po Sloveniji, ki smo jih tudi označili na zemljevidu.

Še vedno je čas, da se pridružite tudi vi! Vse informacije so na voljo tudi na posebni Facebook strani, oglejte pa si tudi zemlejvid pomagajmo žabicam in pošičite vam najbližjo, kjer se lahko udeležite prenašanja dvoživk čez cesto. V Hrašah smo že postavili zaščitne mreže za dvoživke in vse je pripravljeno na akcijo. Dogajanje na svoji lokaciji lahko tudi fotografirate in objavite na našem zidu na Facebook strani.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×