Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljeAli čips pušča večji ogljikov odtis kot cement?

Ali čips pušča večji ogljikov odtis kot cement?

MORDA VAS ZANIMA

Nedavna študija, ki jo je izvedlo podjetje Carbon Trust, je pokazala, da naj bi proizvodnja čipsa proizvedla več emisij kot pa proizvodnja cementa.

- Oglas -


To pa je seveda lahko velik problem, če te domneve držijo. Nekateri res da že sedaj opozarjajo, da so takšne proizvodnje velika težava, sedaj pa obstaja možnost, da so bolj nevarne za okolje, kot je bilo prvotno mišljeno. Vendar pa se kdaj pa kdaj izkaže tudi, da niso vse te raziskave tako natančne, kot bi se morda na prvi pogled zdelo.

Pri proizvodnji cementa se v povprečju proizvede namreč 1 tona ogljikovega dioksida (CO2) za proizvodnjo 1 tone cementa. Pri sami proizvodnji čipsa, pa se izloči kar 2.3-krat več CO2. Stvar je namreč takšna, da je proizvodnja CO2 v sorazmerju z težo samega proizvoda. Sicer je cement bolj gost in težji od čipsa, zato naj bi vseeno bil veliko bolj škodljiv, kot pa enakovredna količina čipsa.

Hkrati pa je treba tudi pomisliti, koliko se na leto proizvede čipsa in koliko cementa. Za ameriški trg je bilo izračunano povprečje, da se na leto proizvede v grobem okoli 3 milijone ton čipsa, kar na koncu nanese 7 milijonov ton CO2. Cementa pa se na leto v Ameriki proizvede za več kot 100 milijonov ton in ob enem tudi toliko CO2.

Res je, da je še vseeno večje povprečje CO2 na enoto čipsa, vendar pa se letno proizvede petnajstkrat več cementa, zato dejansko cement še vedno predstavlja večji problem kot pa čips.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×