0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKlorela (Chlorella) - naravno do zdravja z algami

Klorela (Chlorella) – naravno do zdravja z algami

MORDA VAS ZANIMA

Klorela (Chlorella) je posebna zelena alga, ki se je pojavila že pred 2,5 milijardi let. Dokazi se skrivajo v ostankih fosilov, a ker je mikroskopski organizem, je ni so odkrili do poznega 19. stoletja. Dandanes jo poznamo kot odlično prehransko dopolnilo, ki nas varuje pred mnogimi zdravstvenimi nevšečnostmi!

- Oglas -

Ime klorela izvira iz grških besed `Chloros`, ki pomeni `zelen` ter `ella`, ki pomeni `malo`. Alga klorela raste v sveži in čisti vodi, celo na kopnem ob visoki vsebnosti vlage, ob močni sončni svetlobi in čistemu zraku ter je velika komaj kot človeški eritrociti (rdeče krvničke). Vsebuje edinstveno sestavino CGF ali klorelin rasni faktor, spada med rastline, ki vsebuje največ klorofila (listnega zelenila) na svetu, veliko ima encimov, vitaminov (C, B karoten, B1, B2, B6, B12, vitamin K …) in mineralov (fosfor, kalcij, magnezij, železo, cink, jod …).

Dobro znani so pozitivni učinki uživanja klorele, kot so na primer stimuliranje krvnega obtoka, pospešeno delovanje jeter, ledvic in črevesja. Prav tako pospešuje produkcijo rdečih krvnih telesc, zvišujejo kisik v telesnih celicah in možganih, pomagajo pri primerni rasti otrok, stimulirajo vzdrževanje tkiv, pomagajo spreminjati Ph vrednost v vašem telesu do bolj alkalnega stanja, ohranjajo normalno delovanje srca in še bi lahko naštevali. Skratka, uporabite jo lahko za marsikaj, in sicer proti utrujenost, infekcijami, postarani koži, slabi cirkulaciji, bolečinam v sklepih, kardio-vaskularnimi boleznimi, debelosti, pri pregonu glavobolov, nespečnosti, alergijah, holesterolu, zviševanju hemoglobinskih stopenj …

Klorela kot dodatek k prehrani

Prehransko dopolnilo iz klorele izboljša imunski sistem in njegovo sposobnost branjenja telesa pred škodljivimi vsiljivci, ob tem upočasni rast tumorjev ter absorbira precej velike količine škodljivih oz. strupenih kovin; tako med drugim iz celic izloči tudi živo srebro.

- Oglas -

Proizvodnja za ljudi se odvija večinoma v velikih, svežih mineralnih vodnih bazenih pod direktno sončno svetlobo. Proces rasti mora biti pozorno nadziran in sanitarni pogoji so strogo določeni za zagotovitev, da alga klorela ni okužena z drugimi mikroorganizmi. Pri kvalitetnem tehnološkem procesu ne uporabljajo gretja, kemikalij in encimov, ki bi lahko ogrozila hranljive vrednosti alge in zagotovila optimalno prilagoditev tega naravnega čudeža.

Alge so nato prebavljive v 85 %, potem jo posušijo, naredijo prašek in ga oblikujejo v tablete. V njih je okoli 45% beljakovin, 20% maščob,  20% ogljikovih hidratov, 5% vlaknin in 10% mineralov in vitaminov. Z rednim jemanjem alg boste naredili sebi ogromno korist, priporočljive so tudi za vse bodoče mamice, ki so v pričakovanju novega družinskega člana.

.

NAJNOVEJŠE