Klorela – zakladnica klorofila za razstrupljanje in prebavo

    Klorela  je polnovredno živilo, bogato z vitamini, minerali, antioksidanti, esencialnimi maščobnimi kislinami, polisaharidi in drugimi za zdravje koristnimi snovmi. Klorela podpira delovanje možganov in jeter, skrbi za dobro prebavo, pomaga pri regeneraciji in razstrupljanju, varuje pred sevanjem, blaži vnetja ter pomaga pri zdravi izgubi odvečnih kilogramov.

    Klorela učinkovito krepi imunski sistem, zavira simptome mnogih vrst raka, sladkorne bolezni, nizkega krvnega sladkorja, artritisa. AIDS-a, kandide, vnetja trebušne slinavke, ciroze jeter, hepatitisa, razjed na prebavilih, virusnih in bakterijskih okužb, slabokrvnosti in multiple skleroze.

    Klorela je prava zakladnica klorofila

    Klorela je ime dobila po ogromni količini klorofila, saj ga na gram vsebuje več kot katerakoli druga rastlina. Klorofil skrbi za pomlajevanje krvi ter čisti črevesje in druga izločala. Zelene mikroalge so najboljši vir klorofila v rastlinskem svetu in vsemi zelenimi algami, ki so jih preučili, prav klorela vsebuje največ čistega, naravnega klorofila.

    Klorela

    Odlična pomoč pri razstrupljanju

    Klorela je na Japonskem zelo priljubljena, saj izloča strupene snovi, ki se v našem telesu nalagajo predvsem zaradi onesnaženega okolja in neustrezne prehrane.

    Klorela lahko telesu pomaga pri razgradnji ogljikovodikov in kovinskih strupov, še posebej živega srebra, kadmija, arzena, svinca, DDT (dikloro-difenil-trikloroetana) in PCB (polikloriranih bifenilov).

    Klorofil skrbi tudi za optimalno delovanje in čiščenje jeter, ki so med vsemi organi najbolj obremenjena pri vsakodnevnem razstrupljanju telesa. Raziskava, ki so jo pred časom opravili japonski raziskovalci, je pokazala, da od 4 do 6 gramov klorele, zaužite pred uživanjem alkohola, v 96 % prepreči posledice prekomernega uživanja alkohola (tako imenovanega alkoholnega mačka).

    Klorela prav tako zelo učinkovito posrka toksine iz črevesja ter blaži kronično zaprtje in občutek napetosti, saj blagodejno vpliva na črevesno bakterijsko floro.

    PREBERITE TUDI:  Shujšajmo z zdravimi zelenimi sokovi!

    Krepitev odpornosti

    Izsledki številnih raziskav so pokazali, da klorela ključno prispeva tudi k boljšemu zdravju ljudi z oslabljenim imunskim sistemom zaradi dolgotrajne kronične bolezni ali zaradi zdravljenja s kemoterapijo. Klorela namreč pospešuje obnovo celic imunskega sistema, sodeluje pa tudi pri obnovi populacije zrelih belih krvnih celic.

    Klorela lahko okrepi odpornost proti virusnim okužbam ter ima sposobnost uničevati bakterije.

    Klorela je bogata z beljakovini ter vitamini in minerali

    Klorela vsebuje 60 odstotkov prebavljivih beljakovin in je tako eden izmed najboljših virov beljakovin na Zemlji. Prekaša namreč tudi izdelke živalskega izvora (govedina, perutnina in ribe), ki vsebujejo od 28 do 30 odstotkov beljakovin.

    Poleg tega klorela vsebuje tudi vitamine C in E, vse vitamine B-kompleksa (vključno z vitaminom B12), folno kislino, beta karoten, lizin in jod. Poleg tega v kloreli najdemo tudi železo in kalcij. Ena jedilna žlica klorele vsebuje kar 320 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa železa in 120 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa kalcija.

    Klorela vsebuje tudi več maščobnih kislin kot spirulina ali divje modrozelene alge. Približno 20 odstotkov maščobnih kislin predstavlja alfalinolenska kislina, ki odlično čisti telo. Klorela  tako pomaga učinkovito uravnavati raven holesterola in preprečuje aterosklerozo. 

    Kako uživati klorelo

    Klorela nežno pospešuje zdravo prebavo in krepi zdravje celotnega prebavnega trakta. Če klorelo uživate prvič, njeno količino povečujte počasi, da se bo telo počasi prilagodilo na njene močne učinke (še posebej na prebavo in črevesje).

    Povejte svoje mnenje - kometirajte