Ekologija & OkoljeAkcija Pomagajmo žabicam Mlačevo - Račna

Akcija Pomagajmo žabicam Mlačevo – Račna

MORDA VAS ZANIMA

Pomagajmo žabicamKljub temu, da je zunaj še vedno sneg in nizke temperature, temu kmalu ne bo več tako. Konec februarja pričakujemo, da se bo otoplilo, kar bo spodbudilo dvoživke, da bodo pričele svojo spomladansko selitev.

- Oglas -

Zato bodo na regionalni cesti Mlačevo – Račna tudi letos organizirali akcijo prenašanja dvoživk čez cesto. V uspešno zaključeni lanskoletni akciji so v desetih dneh čez cesto prenesli približno 22.500 dvoživk.

Letos bodo znova postavili 1km ograje za dvoživke, ob kateri bodo zakopana vedra, kamor se bodo ujele dvoživke. Ta vedra bo potrebno pregledovati dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer), živali prenesti čez cesto ter popisati vrste ter njihovo številčnost. Za akcijo, ki bo trajala predvidoma do sredine aprila, bodo potrebovali pomoč čim večjega števila prostovoljcev. Zato vabimo vse, ki bi nam bili pripravljeni pomagati pri postavitvi ograje ali prenašanju dvoživk, da nam pošljete svoje podatke na [email protected]. Ko se bo akcija pričela, vas bomo o tem obvestili.

Naj omenimo, da je pomoč žabicam odlična priložnost, da se seznanite z različnimi vrstami dvoživk ter širšo problematiko te skupine živali.

Vse tiste, ki se akcije ne boste udeležili, a se redno vozite po omenjeni cesti, prosimo, da ko opazite prostovoljce, ki prenašajo dvoživke, prilagodite hitrost vožnje.

- Oglas -

Obvezna oprema:

  • Odsevni jopič
  • Svetilka (najbolj priročne so tiste za na glavo)
  • Vedro
  • Zaščitne rokavice (po želji)

Starši pozor! Vaši otroci so lahko navzoči le ob spremstvu odraslega.

Za vse dodatne informacije kontaktirajte Mišo Pintarič na telefon 040 655 795 ali na že omenjeni elektronski naslov.

Če pa ste iz katerega drugega konca slovenije, si oglejte seznam organiziranih točk po Sloveniji, če ste uporabnik Facebooka pa se nam prifružite na Facebook strani Pomagajmo žabicam.

NAJNOVEJŠE