Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeAkcija Pomagajmo žabicam Mlačevo - Račna

Akcija Pomagajmo žabicam Mlačevo – Račna

MORDA VAS ZANIMA

Pomagajmo žabicamKljub temu, da je zunaj še vedno sneg in nizke temperature, temu kmalu ne bo več tako. Konec februarja pričakujemo, da se bo otoplilo, kar bo spodbudilo dvoživke, da bodo pričele svojo spomladansko selitev.

- Oglas -

Zato bodo na regionalni cesti Mlačevo – Račna tudi letos organizirali akcijo prenašanja dvoživk čez cesto. V uspešno zaključeni lanskoletni akciji so v desetih dneh čez cesto prenesli približno 22.500 dvoživk.

Letos bodo znova postavili 1km ograje za dvoživke, ob kateri bodo zakopana vedra, kamor se bodo ujele dvoživke. Ta vedra bo potrebno pregledovati dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer), živali prenesti čez cesto ter popisati vrste ter njihovo številčnost. Za akcijo, ki bo trajala predvidoma do sredine aprila, bodo potrebovali pomoč čim večjega števila prostovoljcev. Zato vabimo vse, ki bi nam bili pripravljeni pomagati pri postavitvi ograje ali prenašanju dvoživk, da nam pošljete svoje podatke na [email protected]. Ko se bo akcija pričela, vas bomo o tem obvestili.

Naj omenimo, da je pomoč žabicam odlična priložnost, da se seznanite z različnimi vrstami dvoživk ter širšo problematiko te skupine živali.

Vse tiste, ki se akcije ne boste udeležili, a se redno vozite po omenjeni cesti, prosimo, da ko opazite prostovoljce, ki prenašajo dvoživke, prilagodite hitrost vožnje.

- Oglas -

Obvezna oprema:

  • Odsevni jopič
  • Svetilka (najbolj priročne so tiste za na glavo)
  • Vedro
  • Zaščitne rokavice (po želji)

Starši pozor! Vaši otroci so lahko navzoči le ob spremstvu odraslega.

Za vse dodatne informacije kontaktirajte Mišo Pintarič na telefon 040 655 795 ali na že omenjeni elektronski naslov.

Če pa ste iz katerega drugega konca slovenije, si oglejte seznam organiziranih točk po Sloveniji, če ste uporabnik Facebooka pa se nam prifružite na Facebook strani Pomagajmo žabicam.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×