Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehrana5 razlogov zakaj si privoščite granatna jabolka

5 razlogov zakaj si privoščite granatna jabolka

MORDA VAS ZANIMA

Granatna jabolka niso le okusna, ampak tudi polna zdravilnih učinkov. Močna rdeča barva granatnih jabolk prihaja iz polifenolov, močnih antioksidantov. Granatno jabolko je polno flavonoidov, spojin, ki so koristne za naše zdravje. Katere so prednosti granatnih jabolk?

- Oglas -

granatno jabolko

  1. PROTIVNETNO DELOVANJE

Raziskovalci iz Case Western Reserve University so ugotovili, da uživanje granatnih jabolk zmanjšuje proizvodnjo kemikalij, ki povzročajo vnetja. Z drugimi besedami, lahko zagotavljajo lajšanje kroničnih vnetij in delujejo proti alergijam.

  1. ŠČITIJO KOŽO

Močni antioksidanti in protivnetne lastnosti granatnega jabolka pomagajo zaščititi kožo pred soncem in njegovimi škodljivimi vplivi na telo.

  1. ŠČITIJO JETRA

Kitajski raziskovalci so ugotovili, da polifenoli in flavonoidi, glavni antioksidanti, ki jih vsebujejo granatna jabolka, ščitijo jetra.

  1. IZBOLJŠANJE SPOLNEGA ZDRAVJA

- Oglas -

Uživanje granatnih jabolk poveča pretok krvi. In ima pozitivne učinke na erektilno disfunkcijo.

  1. ŠČITIJO PRED ARTRITISOM

Šipek se uporablja tudi pri lajšanju težav z artritisom. Ameriški znanstveniki so odkrili, da sestavine granatnega jabolka pomagajo zmanjšati artritis in vnetje sklepov ter ohranjati močne kosti.

Več o granatnem jabolku si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×