0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & Energija13 izvirnih idej za uporabo trdega mila v gospodinjstvu

13 izvirnih idej za uporabo trdega mila v gospodinjstvu

MORDA VAS ZANIMA

Večina ljudi ne ve, kako vsestransko uporabno je lahko navadno trdo milo. Tudi če za umivanje rok raje uporabljate tekoče milo, je dobro, da imate vedno na zalogi tudi nekaj kosov trdega mila. Tako boste lahko hitro in preprosto rešili najrazličnejše vsakodnevne težave v gospodinjstvu …

- Oglas -

1. Osvežitev zatohlih omar in predalov

Preden milo uporabite za umivanje rok, lahko z njegovo pomočjo osvežite omare, predale, kovčke ipd. Milo najprej odvijte in ga zavijte v tanek kos blaga. Tkanino zavežite in milo položite na izbrano mesto. To bo preprečilo/odpravilo zatohel vonj oblačil. Kos odišavljenega trdega mila, zavitega v tanko krpo, lahko čez noč pustite tudi v čevljih. To poskrbi za hitro nevtralizacijo neprijetnih vonjav.

2. Naravni osvežilec za avto

Milo sicer ne zadošča za osvežitev večjih prostorov, vendar je lahko zelo učinkovito v avtu. Tako vam ne bo treba kupovati smrečic in umetnih dišav, ki so pogosto krive za glavobole in slabost med vožnjo. Če boste za osvežitev zraka v notranjosti avtomobila uporabili odišavljeno trdo milo, bo vonj precej bolj naraven oziroma manj intenziven, vendar še vedno dovolj močan, da prekrije neprijetne vonjave.

3. Nič več škripajočih ter zatikajočih se predalov in vrat

Zatikanje in škripanje vrat, predalov ipd. sta zelo pogosti težavi, posebno v domovih z malce starejšo opremo, vendar pa si lahko na srečo pomagate s čisto navadnim trdim milom. Po problematičnih območjih preprosto podrgnite s koščkom mila in težava bo rešena.

- Oglas -

4. Stene brez luknjic

Ste se odločili umakniti/prestaviti sliko, ki je visela na steni, zdaj pa vas moti luknja na steni, ki je ostala po odstranitvi žebljička? Za začasno prekrivanje luknjice ne potrebujete posebnega materiala. Luknjico lahko  zapolnite kar z milom, ki se ujema z barvo stene.

5. Zaščita ogledal med beljenjem

Pozabite na zamudno lepljenje zaščitnih trakov. Preden se lotite pleskanja kopalnice, robove ogledala premažite z milom. Tako boste lahko po pleskanju zlahka odstranili morebitne ostanke barve. Podobno metodo lahko uporabite tudi za zaščito ogledal v drugih prostorih, steklenih vrat itn.

Uporaba trdega mila

6. Lažje odklepanje in zaklepanje vrat

Ali med odklepanjem in zaklepanjem vrat vedno težje obrnete ključ? Ne čakajte, da nekega dne obtičite pred zaklenjenimi vrati. Ključ čim prej premažite z milom in ga vstavite v ključavnico, nato pa vrata nekajkrat zaklenite in odklenite.

7. Pomoč pri odpiranju zadrge

S pomočjo koščka mila lahko rešite tudi težave z zadrgo, ki se je zataknila. Če boste po zadrgi podrgnili z milom, bo to poskrbelo za bistveno lažje zapiranje in odpiranje zadrge.

8. Zaščita pohištva pred hišnimi ljubljenčki

Hišne živali se pogosto precej težko uprejo grizenju pohištva, vendar pa jih lahko tega na srečo odvadite. Tudi pri tem si lahko pomagate z milom, s katerim premažite spodnje robove pohištva, noge miz in stolov ter druge izpostavljene dele opreme.

- Oglas -

9. Odstranjevanje trdovratnih madežev

Za odstranjevanje trdovratnih madežev, ki so posledica blata, maščobe itn., ne potrebujete nujno agresivnih sredstev. Priporočamo vam, da se poskušate madežev najprej znebiti s pomočjo trdega mila. Madeže preprosto zdrgnite z milom, nato pa oblačila operite v pralnem stroju.

10. Poslovite se od zarošenih ogledal

Ogledalo v kopalnici najprej osušite, nato pa po njem nežno podrgnite s trdim milom. Morebitne sledove mila odstranite s suho krpo. Ta postopek prepreči rošenje ogledala med tuširanjem z vročo vodo.

11. Zaščita nohtov med delom na vrtu

Če pri roki nimate zaščitnih rokavic ali če bi vas med delom ovirale, lahko s pomočjo trdega mila preprečite tudi kopičenje umazanije za nohti. Preden se odpravite na vrt, preprosto zapičite nohte v kos mila.

12. Lažje šivanje

Trdo milo je odlično za shranjevanje šivank. Zavijte ga v kos blaga in ga uporabite namesto klasične blazinice za šivanke. Tako bodo šivanke med šivanjem precej lažje spolzele skozi blago.

13. Pomoč pri čiščenju loncev

Zažgano umazanijo na dnu litoželezne ali aluminijaste ponve boste odstranili precej lažje, če boste dno prekrili s koščki vlažnega mila in vse skupaj malce segreli. Tako ne bo potrebno pretirano intenzivno drgnjenje.

Preberite tudi: Izdelava mila: Naredite si svoje eko milo

.

NAJNOVEJŠE