0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaTrdo milo: Praktični triki in nasveti za uporabo

Trdo milo: Praktični triki in nasveti za uporabo

MORDA VAS ZANIMA

Večinoma vidimo trdo milo predvsem kot nekaj, kar je uporabno pri umivanju rok – pa tudi v tem primeru mnogi raje uporabljajo tekoča mila. Tako je trdo milo vse bolj zapostavljeno, kar pa je precej krivično. Gre namreč za preprosto, obenem pa za vsestransko uporabno sredstvo, ki vam lahko pride prav v številnih situacijah.

- Oglas -

Predstavljamo vam najbolj zanimive možnosti uporabe navadnega trdega mila. Zapomnite si jih – gotovo boste lahko že kmalu preizkusili enega izmed teh izjemno praktičnih trikov!

Odganjanje srn, zajcev in drugih divjih živali z vrta

Vaš pridelek pogosto premami srnjad in druge divje živali, vendar nočete ali ne morete namestiti ograje okoli vrta? Ne kupujte dragih kemikalij, ki so lahko tudi nevarne za živali. Svoj vrt lahko zaščitite kar s pomočjo mila, ki bo odgnalo nepovabljene goste in zaščitilo vašo zelenjavo. Milo narežite na kocke, ki jih nato povijte v kose starega blaga, da dobite vrečice, ki jih nato razporedite po vrtu.

Nič več umazanije za nohti po vrtnarjenju

Rokavice niso edina možnost, če želite zaščititi svoje nohte med delom na vrtu. Poleg tega pa rokavice včasih ne morejo povsem obvarovati vaših rok pred umazanijo. Pogosto se še posebej trdovratna umazanija nakopiči za nohti, a to se ne bo več dogajalo, če si boste pomagali z milom. Preden se odpravite na vrt, narahlo zarinite nohte v kos mila. Tako bo milo, zbrano za nohtom, preprečilo kopičenje trdovratne umazanije, ki se je je zelo težko znebiti, ko se enkrat zasuši. Kdo pravi, da tisti, ki veliko vrtnarijo, ne morejo imeti snežno belih nohtov!

- Oglas -

Trdo milo za odišavljanje čevljev – hitra odprava neprijetnih vonjav

Obutev lahko dobi zelo hitro malce neprijeten vonj, zato je pomembno, da vsaj občasno poskrbite za njeno osvežitev, natančneje za osvežitev notranjosti čevljev. Za to obstaja kar precej različnih naravnih možnosti. Ena od njih je tudi uporaba mila, ki ga čez noč položite v obutev. Do jutra bo neprijeten vonj povsem izginil.

Zaščita oblačil v omari pred molji in podaljševanje njihove svežine

Z uporabo mila se vam ne bo več treba bati, da bi oblačila v vaših omarah napadli molji. Obenem pa bo milo poskrbelo, da bo vonj oblačil ostal svež še dolgo časa po pranju. Koščke mila zavijte in jih položite na različna mesta v svojih omarah, predalih ipd.

Hitra ublažitev srbečice po pikih insektov

Verjetno vsi dobro poznamo tisto neprijetno srbečico, ki nastopi po tem, ko nas piči insekt, še posebej če je prišlo do večjega števila pikov v zelo kratkem časovnem obdobju. Potreba po nenehnem praskanju vas lahko spravi ob živce, a na srečo ni nujno, da se mučite. Tudi v tem primeru vam lahko pomaga kar navadno trdo milo, ki ga rahlo navlažite, nato pa z njim podrgnite po mestu pika. Srbečica bo izginila praktično v hipu.

Odstranjevanje madežev z oblačil

Za odstranjevanje madežev z oblačil, tudi tistih bolj trdovratnih, ne potrebujete nujno posebnih sredstev. Pogosto zadostuje že navadno trdo milo, ki je lahko uspešno celo pri odstranjevanju krvi z oblačil. Vse, kar morate storiti, je, da pred pranjem mesto, kjer je nastal madež, podrgnete z milom. Najbolje je, da oblačilo pred tem zmočite, lahko tudi v hladni vodi. Po potrebi postopek še enkrat ponovite, preden oblačilo operete v pralnem stroju.

Poenostavite si šivanje

Radi šivate? Potem verjetno veste, da skozi nekatere vrste blaga šivanka ne prodre najbolj enostavno. Šivanje si boste močno poenostavili, če boste šivanko pred uporabo zapičili v milo. To lahko seveda ponavljate tudi med samim šivanjem. Milo pa lahko uporabite tudi za »izrisovanje« krojev. Tako vam ne bo treba skrbeti, ali se bo sled kasneje izbrisala, saj boste lahko milo zelo enostavno sprali.

- Oglas -

Popravilo zadrge, ki se je zataknila

Pogosto se zgodi, da nam zadrga na oblačilih ponagaja v najbolj neprimernih trenutkih. Ne glede na to, ali imate težave s tem, kako odpreti zadrgo, ali s tem, kako jo zapreti, je lahko rešitev pravzaprav zelo enostavna. Prav ste uganili. Tudi v takšnih situacijah vas lahko reši navadno trdo milo. S koščkom mila nekajkrat podrgnite po zadrgi, ki bo že v naslednjem hipu kot nova.

Odstranjevanje prstanov

Nadeli ste si prstan, zdaj pa ste ugotovili, da ga nikakor ne morete spraviti s prsta. Kaj storiti? Včasih nam lahko prsti nekoliko zatečejo med nošnjo prstanov. To je lahko posledica različnih razlogov, na primer vročine ipd. Že zelo majhna sprememba obsega prsta lahko privede do tega, da prstana ni več mogoče odstraniti. Seveda to velja le v primeru, da ne poznate enega najstarejših trikov oziroma alternativnih možnosti uporabe trdega mila. Če boste z njim malce podrgnili po mestu, kjer je prstan, bo vaša težava zelo hitro rešena – prstan bo praktično spolzel s prsta.

.

NAJNOVEJŠE