0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPri čem vse si lahko pomagate s čebulo?

Pri čem vse si lahko pomagate s čebulo?

MORDA VAS ZANIMA

Vsi vemo, da je čebula eno izmed močnih naravnih sredstev, ki nam lahko pomaga ublažiti in pregnati prehlad, predstavljamo pa vam še nekaj presenetljivih načinov uporabe tega naravnega sredstva za pomoč pri številnih tegobah.

- Oglas -

Čebula

Nad prehlad

Prav močan vonj čebule je razlog, da nam ta pomaga prebroditi prehlad. Z njo si pomagate tako, da čebulo presekate napol, je ne lupite in obesite v prostoru, v katerem se zadržujete. Vonj bo pripomogel k odmašitvi nosu in grla. Čebule ne lupite zato, ker se tudi v zunanjih plasteh čebule skrivajo močni antioksidanti.

Ustavite krvavitev iz nosu

Če se vam pojavi krvavitev iz nosu, pri roki pa imate čebulo, jo prerežite in držite pod nosom. Vonj čebule deluje kot naravni koagulant, zato pripomore k ustavitvi krvavitve.

- Oglas -

Lažje zaspite

Čebula se je izkazala tudi kot naravna pomoč pri nespečnosti. Preprosto prerežite  čebulo in petkrat do desetkrat globoko vdihnite preden se odpravite v posteljo.

Pomirite vneto grlo

Čebulni čaj je tradicionalni naravni pripravek, ki so ga že stoletja uporabljali za ublažitev bolečine v grlu. Za pripravo čebulnega čaja nasekljajte dve čebuli v liter vode in pustite, da vre 10 min. Nato dodate vejico timijana in pustite, da vre še tri minute, potem odstavite in pustite, da stoji dvajset minut, nato odcedite in ohlajeno popijete.

Nad starostne pege

Čebula je lahko zelo učinkovita tudi za prekrivanje starostnih peg. Čebula ima namreč  antiseptične lastnosti, prav tako pa  pripomore k obnovi kože. Preprosto prerežite rdečo čebulo in jo po čiščenju kože podrgnite neposredno po starostnih pegah. Sok naj na njih učinkuje približno petnajst minut, potem pa dobro izperite kožo. Ponavljajte dvakrat na dan.

Zmanjšajte bolečino ob piku čebele

Če vas piči čebela, si lahko na naraven način poleg ledu in protibolečinske tablete pomagate tudi s čebulo. Preprosto nanesite sveže iztisnjen sok čebule na prizadeto mesto in bolečina bo počasi popuščala.

.

NAJNOVEJŠE