0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČebulni čaj za hitro ublažitev simptomov prehlada

Čebulni čaj za hitro ublažitev simptomov prehlada

MORDA VAS ZANIMA

Čebulni čaj velja za enega najučinkovitejših napitkov za premagovanje simptomov prehlada. Še posebej učinkovit pa je pri ublažitvi kašlja. Morda sicer okus čebulnega čaja ne bo ugajal vsem, vendar lahko osnovni okus uspešno prekrijete z različnimi dodatki. Ko se vas naslednjič poloti prehlad ali močan kašelj, je čebula vaša najboljša prijateljica!

- Oglas -

Izjemno hitra in povsem naravna okrepitev imunskega sistema

V čebuli najdemo posebno kombinacijo snovi, ki pomagajo pri krepitvi imunskega sistema. Poleg tega čebula vsebuje kvercetin,enega najmočnejših antioksidantov iz skupine flavonoidov. Posledično čebula ščiti celice pred prostimi radikali, ki sodijo med glavne krivce za številna obolenja, kvercetin pa deluje celo kot naravni antihistaminik. Med antioksidanti v čebuli je treba zagotovo še posebej izpostaviti vitamin C, ki je ena najpomembnejših snovi, ko gre za okrepitev našega imunskega sistema.

Čeprav je torej čebula na prvi pogled zelo preprosto živilo, s katerim se srečujemo vsakodnevno, pa v sebi skriva mnogo več koristnih snovi, kot si verjetno predstavljate. Simptomi prehlada se bodo poslovili precej hitreje kot običajno, če jih boste odgnali s čebulnim čajem.

Kako pripraviti čebulni čaj in kako ga uživati?

Priprava čebulnega čaja je izjemno enostavna. Čebulo narežite na manjše koščke in jo stresite v lonec, nato pa jo prelijte z  ½ litra vode. Ko voda zavre, znižajte temperaturo in kuhajte še 10 minut Lonec nato pokrite za dodatnih 20 minut, preden mešanico precedite. Čebulni čaj je zdaj pripravljen.

- Oglas -

Omenili smo že, da lahko z različnimi dodatki izboljšate okus čebulnega čaja – eden takšnih dodatkov je lahko na primer ingver, ki bo prav tako pripomogel k hitrejšemu prebolevanju prehlada. Dodajate pa lahko tudi druge začimbe in zelišča. Pazite le, da ne boste uporabili sestavin, ki vsebujejo kofein, saj lahko ta poslabša simptome prehlada. Razlog za to se skriva v dejstvu, da kofein prispeva k dehidraciji in k zamašenemu nosu. Za optimalne rezultate pijte čebulni čaj večkrat dnevno. Priporočamo vam, da s pitjem začnete že ob prvih znakih prehlada.

.

NAJNOVEJŠE