Lepota & KozmetikaDezodorant na osnovi jabolčnega kisa z vonjem sivke

Dezodorant na osnovi jabolčnega kisa z vonjem sivke

MORDA VAS ZANIMA

Naravni dezodoranti, ki jih izdelate sami, imajo ogromno prednosti v primerjavi s kupljenimi. Doma pripravljeni dezodoranti so poceni in ne predstavljajo tveganja za vaše zdravje, obenem pa so večinoma zelo enostavni za izdelavo. Takšni dezodoranti pa so lahko tudi izjemno učinkoviti pri nevtralizaciji neprijetnih vonjav.

- Oglas -

Dezodorant z vonjem sivke

Večina navodil za izdelavo domačih dezodorantov sicer temelji na uporabi kokosovega olja in sode bikarbone, vendar pa vam tokrat predstavljamo malce drugačen recept. Ste vedeli, da je lahko izvrstna osnova za izdelavo domačega dezodoranta kar vsestransko uporaben jabolčni kis?

Boste zaradi dezodoranta smrdeli po jabolčnem kisu?

Brez skrbi, eterična olja poskrbijo, da ne bo na koncu niti sledu o vonju kisa, ohranilo se bo le njegovo protibakterijsko delovanje. Prav bakterije so namreč tiste, ki so krive za neprijeten vonj znoja, ki se sčasoma razvije na koži. Naravni dezodorant na osnovi jabolčnega kisa je izjemno učinkovit. Načeloma zadostuje že en nanos dnevno.

Seveda se boste še vedno znojili – to je konec koncev povsem naraven proces, s pomočjo katerega se iz telesa odstranjujejo škodljive snovi – le da boste pri tem ohranili svež in prijeten vonj. Z blokado žlez znojnic lahko telesu povzročite precej škode, zato vam svetujemo, da se izogibate antitranspirantom, ki preprečujejo znojenje.

Sestavine za izdelavo dezodoranta v razpršilu:

  • 60 mililitrov jabolčnega kisa,
  • 60 mililitrov destilirane vode,
  • 20 kapljic eteričnega olja sivke,
  • 5 kapljic eteričnega olja čajevca in
  • nekaj kapljic eteričnega olja limone ali limonine trave (po želji, če hočete malce bolj svež vonj dezodoranta).

Izjemno enostaven postopek izdelave

- Oglas -

Vse, kar morate storiti, je, da v stekleničko z razpršilnikom vlijete jabolčni kis ter mu dodate eterična olja in vodo. Dobro pretresite. Dezodorant je zdaj pripravljen za uporabo. Ta metoda vam lahko pride prav tudi v primeru, da tik pred odhodom od doma ugotovite, da vam je zmanjkalo vašega običajnega dezodoranta.

NAJNOVEJŠE