Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
RubrikeZanimivostiAlida Bevk: Borila se je za svoje življenje

Alida Bevk: Borila se je za svoje življenje

MORDA VAS ZANIMA

Alida Bevk, vnukinja slovenskega pisatelja in pesnika Franceta Bevka, se z vsem, kar je bilo vitalnega v njenem telesu, borila za svoje preživetje. Iz zdravega stanja je kar naenkrat padla v jetrno komo in imela zelo malo možnosti, da se sploh vrne v življenje. Ko se je zbudila z novimi jetri, je sledilo dolgotrajno okrevanje, ki za Alido ni prineslo nobenega duhovnega preporoda, ampak navdušenje nad tem, kako neverjetno veliko žara je v človeškem telesu: »Ko si tako blizu smrtne izkušnje in ko se telo začenja vzpostavljati čisto na novo, prekipevaš od energije.« Zato jo danes zanima, kako vstopiti v ta žar našega telesa, v energijo, ki je vedno prisotna. 

- Oglas -

Alida BevkAlida Bevk, pri 27 letih ste zboleli in posledica te težke bolezni je bila tudi presaditev jeter.  Kako se spominjate tega dogodka?

Vse se je začelo dogajati izjemno hitro. Iz zdravega stanja je moje telo zelo hitro prešlo v stanje bolezni, ki je bila posledica virusa, za katerega še zdaj ne vem natanko, kje in kako sem ga dobila. Nekega dne sem se v hipu začela počutiti slabo, bruhala sem, tiščalo me je v želodcu. Obiskala sem zdravnika, kjer se je izkazalo, da so bile vrednostni jetrnih testov povišane, a to naj ne bi bilo še nič alarmantnega. Naslednje dopoldne sem se vrnila na pregled in vrednosti so bile tokrat višje za 300 odstotkov. Od tistega trenutka so me obdržali v bolnišnici, stanje pa se je le še slabšalo.

Prešli ste v stanje jetrne kome, zaradi katere ste bili že praktično mrtvi in ste imeli tudi malo možnosti, da se sploh vrnete v življenje.

Jetrna koma je pravzaprav zastrupljanje telesa, kar pomeni, da se začno odklapljati vitalni organi, dokler na koncu ne odpove še srce. V jetrno komo sem padla kar naenkrat. Ker se mi je začel v možganih nabirati amonijak, torej je bilo moje telo zastrupljeno, sem začela izgubljati zavest. To je bil znak, da sem začela odhajati. Tega stanja se pravzaprav sploh ne spomnim …

- Oglas -

Celotno zgodbo in pogovor si preberite v novi številki revije Bodi eko >>

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×