0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPoslovite se od smrdečih čevljev

Poslovite se od smrdečih čevljev

MORDA VAS ZANIMA

Spadate med tiste nesrečnike, ki se jim je v javnosti nerodno sezuti, saj se bojite, da se bo ob tem kdo prijel za nos? Stopala so raj za bakterije, na njih pa je tudi več kot dvesto petdeset tisoč žlez znojnic, ki vsak dan izločijo približno četrt litra znoja. Danes bomo z vami delili nekaj nasvetov, kako se znebiti smrdljivih čevljev.

- Oglas -

Smrdljivi čevlji

Čevlje hranite v primernem prostoru

Čevlje shranjujte v svetlem in zračnem prostoru, v temi in vlagi bakterije in glivice bolje uspevajo, zato jim to preprečite. Namesto v garderobni omari čevlje raje shranjujte na balkonu.

Cedra

Preden čevlje pospravite, dajte vanje bombažno vrečko, ki vsebuje koščke cedre. Pri čevljarju dobite take, ki se prilegajo obliki čevljev. Cedra vpija vlago, odpravi neprijetne vonjave in poskrbi, da čevlji ostanejo suhi in udobni.

- Oglas -

Zeolit

Prek spleta lahko naročite tudi vložke za čevlje, ki vsebujejo zeolit. Gre za vulkanski mineral, ki vpija vlago in vonjave. Vrečke so primerne za večkratno uporabo, vendar jih morate po vsaki uporabii za 6 ur postaviti na sonce, da se razdišijo in posušijo.

Pesek za mačke

Bolj iznajdljivi ljudje se lahko poslužoite kar peska za mačke, ki tudi odlično vpija vlago in vonjave. Stare nogavice napolnite s peskom in jih zavežite, nato pa dajte čez noč v čevlje. Zkutraj o neprijetnih vonjavah in vlagi ne bo več niti sledu.

NAJNOVEJŠE