Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaKako s preprostimi rešitvami odstraniti trdovratne madeže

Kako s preprostimi rešitvami odstraniti trdovratne madeže

MORDA VAS ZANIMA

Kolikokrat ste že obupavali nad madeži, ki nikakor nočejo in nočejo stran? Čeprav ste uporabili vsa mogoča čistila, so njegovi ostanki na tkanini povzročili njeno izrabljenost, pri vas pa slabo voljo, zato pri čiščenju trdovratnih madežev najprej upoštevajte zelo pomembno pravilo: lotite se jih, ko so še povsem sveži. Če s čiščenjem čakamo, imamo vse manj možnosti, da tkanino povrnemo v prvotno stanje. Na srečo pa obstajajo tudi preizkušeni triki, s pomočjo katerih lahko trdovratne madeže uspešno odstranite.

- Oglas -

Odstranjevanje trdovratnih madežev z oblačil

Kis in soda bikarbona delata čudeže

Če ste polili kavo ali čaj, v steklenici z razpršilcem zmešajte kozarec belega kisa in kozarec vode. Mešanico razpršite po madežu, preostane tekočine pa nato odstranite s suho krpo.

Belo vino učinkovito odpravlja navadno sredstvo za čiščenje posode: tkanino najprej ročno operite v mešanici vode in tega čistila, nato pa še običajno, v pralnem stroju. Črno vino s tkanine odstranite tako, da z vlažno krpo nežno pritiskate na madež. Nato na madež nanesite kanček belega vina, vse skupaj posipajte s sodo bikarbono in pustite 20 minut delovati. Čistilo odstranite s čisto vlažno krpo.

Črnilo pa odstranimo tako, da čisto zobno ščetko namočimo v alkohol, jo otresemo in madež nežno ščetkamo. Na koncu tkanino operemo na običajen način.

Pena za britje in detergent za posodo

- Oglas -

Gotovo se vam je že zgodilo tudi, da so na oblačilu ostali ostanki pudra. Rešitev je povsem na dosegu roke in se skriva v običajni peni za britje. Peno preprosto nanesite na madež, oblačilo pa nato operite v pralnem stroju. Če pena za britje vseeno ne deluje popolnoma, pa uporabite se detergent za pranje posode, ki se učinkovito bori proti maščobi.

Trdovratne madeže zna pustiti tudi cvetni prah. Ko opazite, da ga imate na oblačilu, to stresajte, da ostranite čim več prahu, preostanek pa odstranite z lepilnim trakom.

Maščobo uspešno odstranjuje detergent za pomivanje posode (temu je tudi namenjen). Po pranju z detergentom tkanino nato operite še na običajen način. Mastne madeže dobro vpija tudi otroški puder. Natrite ga na madež, pustite nekaj časa delovati, nato pa tkanino operite.

Pri trdovratnih madežih torej ni treba že vnaprej obupavati, ampak se jih lotite takoj in premišljeno. Nekatera povsem običajna sredstva, ki se skoraj zagotovo skrivajo v vašem domu, namreč lahko delajo čudeže. Le pa pravilen način jih je treba uporabiti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×