Zdravje & prehranaKaj dati v jutranji smoothie?

Kaj dati v jutranji smoothie?

MORDA VAS ZANIMA

Za zdrav začetek dneva si privoščite smoothie, ki vas bo prebudil in napolnil z energijo. Predstavljamo vam nekaj predlogov sestavin, ki jih mora vsebovati vaš prvi jutranji smoothie-obrok.

- Oglas -

Jutranji smoothie

Jagode in jogurt

Jagode so polne hranilnih snovi. Poleg tega so nizkokalorične in imajo veliko kalija in vitamina C. Jagodičevje nasploh vsebuje veliko balastnih snovi, ki poskrbijo za to, da boste siti še dolgo po zajtrku. V mešalnik dodajte še nekaj navadnega jogurta.

Paradižnik, korenček, zelena

Paradižnik zelo pozitivno vpliva na zdravje. Me drugim zmanjšuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni in preprečuje nastajanje krvnih strdkov. Paradižnik razrežite na četrtine in mu v mešalniku dodajte še nekaj paradižnikovega soka. Po želji dodajte narezan korenček in zeleno. Začinite z malo soli in mletega popra. K temu smoothiju se bo dobro podalo tudi malo limoninega soka.

Laneno seme

Laneno seme je polno balastnih snovi, ki povečujejo občutek sitosti. Ker vsebuje tudi lignin, je še posebej priporočljiv za ženske, saj pomaga preprečevati nastanek raka na dojki. Ker vsebuje magnezij, pomaga zniževati nivo sladkorja v krvi. Omega-3 maščobne kisline v njem delujejo protivnetno in zmanjšujejo povečano vsebnost trigliceridov v krvi. Zmleto laneno seme dodajte svojemu najljubšemu jutranjemu smoothiju.

Mango in banana

- Oglas -

Ta kot ostala oranžno-rumena zelenjava je tudi mango bogat z beta-karotenom (poleg tega vsebuje še ogromno drugih antioksidantov). Tudi mango bo zaradi visoke vsebnosti vlaknin poskrbel za občutek sitosti in polnega želodca, zaradi česar ne boste tako kmalu lačni. Mangu se v smoothiju dobro poda banana.

Borovnice in pomaranča

Tako borovnice kot svež pomarančni sok vsebujeta ogromno vitamina C, antioksidantov in vlaknin. Iztisnite svež pomarančni sok, ki vsbeuje več vlaknin in flavonidov kot embaliran.

NAJNOVEJŠE