Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeŽupani o Evropski direktivi podeljevanja koncesij

Župani o Evropski direktivi podeljevanja koncesij

MORDA VAS ZANIMA

Ljubljana, 21. marec. Ob  predlogu direktive podeljevanja koncesij, na katerega se je evropska javnost odzvala s peticijo, je soavtor evropske direktive o vodah, evroposlanec Philippe Juvin, pojasnil, da naj bi največjo odgovornost za uspešno izvajanje sistema podeljevanja koncesij nosile lokalne skupnosti. Zato so se pri društvu Planet Zemlja z anketnim vprašalnikom obrnili na najvišje predstavnike vseh 212 slovenskih občin in jih povprašali po njihovem mnenju o direktivi, ki bo zaradi peticije, ki je v mesecu dni uspela zbrati milijon podpisnikov, še zaposlovala evroposlance. Odzvalo se je 15% občin, ki so v glavnem seznanjene z novo direktivo, v njej pa ne prepoznajo nobene dodane vrednosti.

- Oglas -

voda evropa

Z novo direktivo EU je po naših raziskavah seznanjenih več kot 75  vprašanih občin, medtem ko jih polovica vprašanih ni vedela, da je slovenska vlada omenjeno direktivo podprla brez javne razprave. Stanje vodnih zajetij je v večini občin dobro, prav pri vseh pa je takšna tudi kvaliteta vode – pitna in dobra.
O doprinosu prihajajoče direktive nihče od vprašanih nima pozitivnega mnenja, saj se bojijo, da bo to privedlo do privatizacije vode, kar bo povzročilo slabšo kvaliteto življenja državljanov, posledično pa povzročilo še več težav.
Več kot 90 odstotkov vprašanih se strinja, da bi država morala odpreti javno razpravo na omenjeno temo podeljevanja koncesij, saj naj bi imela javnost pravico do izražanja mnenja. Tovrstno javno razpravo bi 28 vprašanih županov v svoji občini podprlo, medtem ko preostali dogodek na temo že pripravljajo.
Da mora voda ostati javno dobro, so si enotni vsi župani. Njihova želja in obenem cilj pa je tudi doseči dobro ali še boljšo kvaliteto vode, predvsem pa v svoji občini videti zadovoljne in zdrave občane.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×