Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Dom & energijaLesena stojala za sušenje zelišč

Lesena stojala za sušenje zelišč

MORDA VAS ZANIMA

Varstveno delovni center (VDC) Tončke Hočevar iz Ljubljane, javni socialni zavod z najstarejšo – več kot 40-letno – tradicijo v Sloveniji je namenjen skrbi za varstvo in zaposlovanje odraslih oseb, ki zaradi prirojenih mentalnih in telesnih motenj v svojem razvoju niso uspeli doseči take izobrazbe in samostojnosti, da bi mogli živeti sami in se zaposliti v redni delovni proces. Zavod nudi na petih lokacijah na območju Ljubljane 251 mest za vključitev v dnevno varstvo, ki vsebuje vodenje in zaposlitev pod posebnimi pogoji. Od tega jih 92 potrebuje celodnevno varstvo, ostali pa prihajajo v delavnice vsak dan od doma. Uporabniki zavoda radi delajo in si želijo biti zaposleni, s tem imajo boljšo samopodobo, kar jim daje občutek samopotrditve in aktivne vključenosti v družbo. Še posebej vznemirjeno završi med njimi, ko izvedo, da prihaja novo delo. Pri svojem delu izbirajo naravne in prijazne materiale, ki vabijo k otipu in igri. Prihodek od prodaje izdelkov je denarna nagrada za odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju.

- Oglas -

stojalo za sušenje zelišč

Kvalitetne lesene zaboje in lesena stojala za sušenje zelišč in ostale izdelke lahko kupite na VDC Tončke Hočevar, Vodnikova cesta 56, Ljubljana, oziroma jih pokličete na telefon 01 583 88 58 in 031 776 751.

Vabljeni in dobrodošli!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×