0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliZnebite se miši brez uporabe strupov

Znebite se miši brez uporabe strupov

MORDA VAS ZANIMA

So se v vašem stanovanju naselili nepovabljeni gostje? Še posebej v hladnejših mesecih se miši rade zatečejo v naše domove, česar ni mogoče enostavno sprejeti. Ne le ker se mnogi ljudje miši bojijo, ampak ker se lahko z mišjim urinom in njihovimi iztrebki prenašajo mnoge bolezni. Da bi se znebili miši in drugih glodavcev, ni potrebna uporaba pasti ali strupov, ki so lahko zelo nevarni tudi za ljudi, še posebej pa za otroke. Navsezadnje pa lahko strup pomotoma zaužije tudi vaš hišni ljubljenček.

- Oglas -

Miši se lahko znebite tudi precej bolj humano – večina strupov na tržišču namreč povzroči notranje krvavitve pri miših, zato te poginejo v strašnih mukah – hkrati pa z uporabo metod, ki vam jih predstavljamo, ne boste ogrozili svojega zdravja in zdravja svojih bližnjih.

Znebite se miši brez kemikalij

Eterično olje poprove mete

Miši imajo precej bolje razvite vohalne čutnice kot ljudje, čeprav pri tem še vedno precej zaostajajo za psi, ki so znani po svojih izjemnih vohalnih sposobnostih. Medtem ko je za ljudi vonj eteričnega olja poprove mete prijeten in pomirjajoč, je za miši zelo moteč, saj ga zaznajo v precej  intenzivnejši obliki.

- Oglas -

Priporočamo vam, da nekaj blazinic bombažne vate prepojite z omenjenim eteričnim oljem in jih nato namestite na različna mesta v svojem domu. Občasno (približno enkrat tedensko) na vatne blazinice nakapljajte nekaj dodatnih kapljic eteričnega olja mete, da ohranite intenzivnost vonja. Poskusite lahko tudi z uporabo drugih eteričnih olj, ki so znana po močnem vonju.

Pršilo s čilijem

Verjetno ste že kdaj okusili jed, ki je bila za vaš okus enostavno preveč pekoča. Vaša reakcija v takšnem primeru je bila najbrž refleksna želja po umiku od »nevarnosti«. Podobno se bo zgodilo tudi pri miših, ki bodo prišle v stik z zelo pekoče snovjo, le da bo tudi v tem primeru reakcija intenzivnejša kot pri ljudeh. Za izdelavo pršila boste potrebovali približno 70 gramov čilija v prahu in 3,5 litra vode. Čeprav pršilo ne vsebuje strupenih snovi, vam kljub temu priporočamo, da pri pripravi uporabljate rokavice in zaščitna očala, da ne pride do nezaželene reakcije. Vodo zavrite v večjem loncu. Čili stresite v vedro in ga nato prelijte z vrelo vodo. Vedro prekrijte in pustite stati 24 ur. Nato tekočino precedite skozi gazo in jo nalijte v razpršilec. S tekočino popršite predele okoli vhoda in druga problematična mesta v stanovanju.

Pazite, da pršila ne uporabite na preprogah, saj lahko pride do razbarvanja. Po približno dveh dneh zbrišite površine, ki ste jih popršili, in po potrebi ponovite nanos. Pršilo lahko uporabljate tudi več mesecev, priporočljivo je le, da ga shranjujete na temnejšem mestu, kjer ni neposredno izpostavljeno sončni svetlobi.

Robčki za sušilni stroj

Poznate robčke, ki so namenjeni odišavljanju perila med sušenjem v sušilnem stroju? Na voljo so tudi v naših trgovinah, njihova uporabnost pa presega njihov osnovni namen. Robčki oziroma vlažne krpice za sušilni stroj naj bi se namreč odlično obnesli tudi pri odganjanju miši iz stanovanja. Postopek je v tem primeru povsem enostaven. Robčke zgolj razporediti po različnih omaricah v svojem domu, z njimi pa lahko tudi zadelate morebitne špranje, skozi katere lahko miši vstopijo v stanovanje. Bodite pozorni na to, da robčke zamenjate, ko opazite, da je vonj izginil.

- Oglas -

Klinčki

Vonj klinčkov je še eden izmed tistih vonjev, ki ga miši zaznavajo precej drugače kot ljudje. Če ga mi običajno povezujemo s toplino in prazničnim vzdušjem, pa je za miši po drugi strani premočan in odbijajoč. Uporabite lahko cele klinčke ali pa eterično olje v kombinaciji z bombažnimi vatami. Postopek je v tem primeru enak kot pri eteričnem olju poprove mete.

.

NAJNOVEJŠE