[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIngverjeva kopel, ki nadomesti obisk savne

Ingverjeva kopel, ki nadomesti obisk savne

MORDA VAS ZANIMA

Ingverjeva kopel vam bo pomagala ob prehladih, ki se nas lotijo v zimskih mesecih ter razstrupila vaše telo, saj nekateri pravijo, da je celo močnejša od savne.

- Oglas -

Vsi tisti, ki vas pogosto zebe, imate na voljo kar precej naravnih rešitev, s pomočjo katerih lahko izboljšate prekrvavitev in se pogrejete. Znano je, da vam pri tem lahko pomagajo predvsem začimbe, a to, da jih dodate jedem, ni edina možnost, ki jo imate. V zimskih mesecih so zelo priporočljive tople kopeli s posebnimi dodatki, ki vas pogrejejo. Še posebej učinkovita je ingverjeva kopel, ki poskrbi tudi za razstrupljanje vašega telesa. Mnogi trdijo, da je učinek ingverjeve kopeli primerljiv celo s savnanjem, ki velja za eno najboljših metod razstrupljanja!

Ingverjeva kopel

Pri čem vse vam lahko pomaga ingverjeva kopel?

Ingverjeva kopel je idealna ob prehladih, ki so še posebej pogosti v hladnejših mesecih. Intenzivnejše potenje namreč običajno pomeni tudi hitrejše okrevanje. Ingverjeva kopel ne bo poskrbela le za začasno potenje, ampak se boste intenzivneje potili še približno eno uro po tem, ko se okopate. Seveda pa to ni edina korist, ki si jo lahko obetate, če si privoščite ingverjevo kopel. Pomaga vam lahko pri številnih težavah ter tako izboljša vaše zdravje in počutje. Naj naštejemo le nekaj blagodejnih učinkov ingverjeve kopeli:

  • izboljšana prekrvavitev,
  • preprečevanje vnetij v telesu,
  • očiščenje debelega črevesa,
  • bolj zdrava jetra in želodec,
  • antibakterijsko delovanje (še posebej koristno pri morebitnih ranah na koži),
  • pomiritev razdraženega želodca,
  • ublažitev trebušnih krčev in napihnjenosti v trebuhu,
  • odprava bolečin v mišicah,
  • ublažitev glavobola.

Postopek

Preden si privoščite ingverjevo kopel, morate popiti dovolj tekočine. Priporočamo 2,5–5 decilitrov vode. Če namreč v vašem telesu ne bo dovolj tekočine, kopel ne bo tako učinkovita, kot bi bila sicer. Za pripravo kopeli je najbolje uporabiti svež, nariban ingver (približno 25 gramov). Če to ni mogoče, lahko uporabite tudi ingver v prahu. Po želji lahko kopeli dodate tudi malce grenke soli, ki bo pomagala vašemu telesu pri še hitrejšem izločanju strupov. Poleg kopalne kadi postavite večji kozarec ali steklenico vode, ki jo pijte med samim kopanje in tik po tem, ko končate.

- Oglas -

Za pripravo kopeli uporabite čim bolj vročo vodo, torej takšno, v kateri vam je še prijetno. Če imate možnost, uporabite vodni filter, saj bo tako voda resnično čista, rezultati razstrupljanja pa optimalni. Medtem ko se kad polni z vodo, lahko zdrgnete svojo kožo s posebno ščetko oziroma rokavico, kar bo pospešilo prekrvavitev in odstranilo odmrle celice. Tako se bo razstrupljanje začelo hitreje.

Kopel z ingverjem naj traja od 20 do 30 minut. Kot že omenjeno, morate tudi vmes piti dovolj vode. Če vam postane med kopanjem prevroče, dolijte v kad še malce mrzle vode. Med kopeljo globoko dihajte in se poskušajte čim bolj sprostiti. Na koncu počasi vstanite, saj lahko sicer občutite vrtoglavico.

Uporabite svežo brisačo in se dobro zbrišite, nato pa oblecite ohlapna, po možnosti bombažna oblačila. Pričakujete namreč lahko, da se bo intenzivno potenje nadaljevalo še nekaj časa, kar je vsekakor dober znak. Poskrbite, da boste tudi po kopeli popili dovolj tekočine. Vodi lahko dodate tudi malce himalajske soli, saj ste s potenjem izgubili kar nekaj pomembnih mineralov. Ko se potenje umiri, si lahko privoščite še hitro tuširanje, s katerim boste s kože odstranili preostale strupe in tako preprečili, da se ponovno absorbirajo v telo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×