0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZnebite se aluminija v jetrih

Znebite se aluminija v jetrih

MORDA VAS ZANIMA

Uporaba aluminijaste folije za kuhanje je poceni in priročen način za segrevanje hrane. Zavedati pa se je treba, da aluminij, v katerega je zavita hrana, na njej pusti svoje ostanke, ki so zdravju škodljivi. Aluminij v telo prihaja tudi preko kozmetičnih preparatov in antiperspirantov, v nekaterih urbanih okoljih pa ga dodajajo vodi. Večina aluminija se shrani v jetrih. Preberite, katera hrana vam lahko pomaga pri čiščenju aluminija iz jeter.

- Oglas -

Težave, povezane z nalaganjem aluminija v telesu, so lahko blage – glavoboli in prebavne motnje – ali resnejše – npr. poškodbe organov. Ugotovljeno je bilo, da obstaja povezava med aluminijem v možganih in Alzheimerjevo boleznijo. Aluminij se v telesu nalaga predvsem v pljučih, ščitnici, kosteh, možganih in jetrih. Ker so jetra glavni razstrupljevalni organ, se večina aluminija zadrži v njih.

Razstrupljanje aluminij

Aluminij v jetrih

Različne študije so pokazale, da je aluminij v jetrih povezan z različnimi zdravstvenimi težavami, kot je toksični hepatitis – vnetje jeter zaradi zastrupitve z aluminijem. Simptomi te vrste hepatitisa so: utrujenost, slabost, šibkost, bolečine v trebuhu, vročina, temnejši urin in rumenkasta koža okrog oči.

- Oglas -

Jetra so naravni razstrupljevalni organ. Najboljši način, da iz njih očistimo aluminij, je spodbujanje njihove lastne razstrupljevalne sposobnosti. To lahko storimo na različne načine, najbolj priporočljivo pa je uživati hrano, ki podpira delovanje jeter.

Hrana, ki podpira jetra

Orehi vsebujejo veliko glutationa – antioksidanta, ki igra pomembno vlogo pri razstrupljevalnih procesih v jetrih. Vsebujejo tudi veliko omega-3 maščobnih kislin, ki učinkovito zmanjšujejo vnetja.

Tudi v avokadu se skriva naravna zakladnica glutationa in omega-3 maščobnih kislin. Dodate ga lahko različnim živilom in z njegovo pomočjo pripravite zelo okusne jedi.

Številne študije so potrdile, da je zeleni čaj, ki je vir antioksidanta katehina, izjemno koristen za jetra. Ena od študij je pokazala, da je za izboljšanje delovanja jeter potrebnih le 700 ml zelenega čaja na dan.

- Oglas -

Pesa je bogata z vitamini in hranili, ki so potrebni za delovanje jeter. To so: kalcij, železo, B-vitamini in betain. Uživanje pese redči žolč, ki ga tvorijo jetra. Tak žolč lažje in hitreje prehaja v tanko črevo. Njegova funkcija je sodelovanje pri razgradnji maščob.

Razstrupljevalno funkcijo jeter boste okrepili tudi z uživanjem zadostnih količin vode, zmanjšanjem vnosa alkohola, izogibanjem protibolečinskim tabletam in redno telesno aktivnostjo.

.

NAJNOVEJŠE