Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeZnanstveniki razvili kristale, ki bi lahko v prihodnosti čistili emisije

Znanstveniki razvili kristale, ki bi lahko v prihodnosti čistili emisije

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki na univerzi UCLA so razvili sintetične kristale, ki so zmožni ujeti pline na tak način, kakor goba vpija vodo. Kristali imajo izredno velik potencial, saj omogočajo 400 %  boljše zajemanje ogljikovega dioksida v primerjavi s sedanjimi tehnologijami.

- Oglas -

Kristali imajo tridimenzionalno sestavo in shranjujejo informacije na podoben način kot DNK. Čeprav kristali vseeno niso tako sofisticirani, pa vseeno pomenijo ogromen napredek v kemiji ter znanosti materialov.


Znanstveniki upajo, da bo ta tehnologija lahko uporabljena za zajemanje ogljikovega dioksida iz velikih tovarn, kot tudi manjših izpustov, kot so avtomobilski. Poleg tega pa obstaja še možnost, da bodo lahko s pomočjo tega materiala emisije spremenili gorivo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×