Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaKam s papirnatimi vrečkami?

Kam s papirnatimi vrečkami?

MORDA VAS ZANIMA

Ali ste med tistimi potrošniki, ki so nekoliko bolj osveščeni in v trgovini vzamete papirnato vrečko namesto plastične?

- Oglas -

Na ta način seveda pomagate pri zmanjšanju odpadkov. Papirnate vrečke je seveda lažje reciklirati, vendar pa se velikokrat zgodi, da se vam po stanovanju na koncu vseeno valjajo stare papirnate vrečke, ki se jih ne morete znebiti.


Le malo papirnatih vrečk je narejenih iz recikliranih ali alternativnih vlaken. To pomeni, da je vseeno bilo potrebno posekati drevo, da so iz njega lahko naredili vrečke. Res je, da danes na veliko recikliramo papir, vendar pa so lahko papirnata vlakna reciklirana le nekajkrat, saj se s časoma začnejo razgrajevati.

Zakaj torej ne bi popolnoma izkoristili potenciale papirnate vrečke, preden jo pošljete na recikliranje?

Potrebno je imeti le malo domišlije in kaj hitro boste uspeli najti kakšno pametno idejo. Za začetek pa je tu nekaj nasvetov:
Papirnate vrečke so odlične za obložitev kletk za živali ali za kakšen smetnjak. Prav tako jih lahko uporabite za zavijalni papir za knjige, ki bodo zdržave veliko dalj časa, če bodo zavite. V papirnato vrečko pa lahko zavijete tudi kakšno darilo in nato vse skupaj domiselno okrasite. Vanjo lahko tudi shranjujete ostale papirnate odpadke in vse skupaj, ko je polno odnesete do najbližjega zbiralnika papirnatih odpadkov …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×