DomovZdravi ReceptiZlata skleda tofuja

Zlata skleda tofuja

- Oglas -

Zlata skleda tofuja je prava eksplozija barv, okusov in hranilnih snovi. Kombinacija popečenega tofuja, sveže zelenjave in kremaste omake z dodatkom kurkume ustvari jed, ki ni le okusna, temveč tudi privlačna na pogled. Odlična izbira za hiter in uravnotežen obrok.

Sestavine (2 porciji):

  • 1 šalotka
  • 5 cm ingverjeve korenine
  • 4 stroki česna
  • oljčno olje
  • 2 žlici miso paste
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 2 žlički kurkume
  • 1 žlica sojine omake
  • sok 1 limete
  • 1 skodelica bulgurja
  • Sol
  • ½ brokolija
  • pest oluščenega fižola edamame
  • ščepec suhega česna
  • 1 tofu
  • pest sesekljanega zelenega dela spomladanske čebule
  • semena črnega sezama
  • pest koriandra

Priprava:

  1. Šalotko, ingver in česen olupite, sesekljajte in prepražite na žlici olja, dodajte pasto miso in mešajte, dokler se ne raztopi. Prilijte 1 liter vode in kokosovo mleko, dodajte kurkumo, sojino omako in limetin sok ter kuhajte približno 15 minut. Pripravljeno juho lahko precedite.
  2. V osoljeni vodi skuhajte bulgur, ločeno skuhajte brokoli in fižol s soljo in česnom. 
  3. Tofu narežite na rezine in ga do zlatorjave barve popecite v ponvi ali pecite v pečici pri 180 °C približno 10-15 minut.
  4. V sklede najprej servirajte bulgur, nato dodajte tofu, brokoli in fižol. Potresite s šalotko, sezamovimi semeni in koriandrom ter na koncu prelijte z vročo juho.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI