- Oglas -
Zlata skleda tofuja je prava eksplozija barv, okusov in hranilnih snovi. Kombinacija popečenega tofuja, sveže zelenjave in kremaste omake z dodatkom kurkume ustvari jed, ki ni le okusna, temveč tudi privlačna na pogled. Odlična izbira za hiter in uravnotežen obrok.
Sestavine (2 porciji):
- 1 šalotka
- 5 cm ingverjeve korenine
- 4 stroki česna
- oljčno olje
- 2 žlici miso paste
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 2 žlički kurkume
- 1 žlica sojine omake
- sok 1 limete
- 1 skodelica bulgurja
- Sol
- ½ brokolija
- pest oluščenega fižola edamame
- ščepec suhega česna
- 1 tofu
- pest sesekljanega zelenega dela spomladanske čebule
- semena črnega sezama
- pest koriandra
Priprava:
- Šalotko, ingver in česen olupite, sesekljajte in prepražite na žlici olja, dodajte pasto miso in mešajte, dokler se ne raztopi. Prilijte 1 liter vode in kokosovo mleko, dodajte kurkumo, sojino omako in limetin sok ter kuhajte približno 15 minut. Pripravljeno juho lahko precedite.
- V osoljeni vodi skuhajte bulgur, ločeno skuhajte brokoli in fižol s soljo in česnom.
- Tofu narežite na rezine in ga do zlatorjave barve popecite v ponvi ali pecite v pečici pri 180 °C približno 10-15 minut.
- V sklede najprej servirajte bulgur, nato dodajte tofu, brokoli in fižol. Potresite s šalotko, sezamovimi semeni in koriandrom ter na koncu prelijte z vročo juho.
- oglas -