- Oglas -
Zlata skleda tofuja je prava eksplozija barv, okusov in hranilnih snovi. Kombinacija popeฤenega tofuja, sveลพe zelenjave in kremaste omake z dodatkom kurkume ustvari jed, ki ni le okusna, temveฤ tudi privlaฤna na pogled. Odliฤna izbira za hiter in uravnoteลพen obrok.
Sestavine (2 porciji):
- 1 ลกalotka
- 5 cm ingverjeve korenine
- 4 stroki ฤesna
- oljฤno olje
- 2 ลพlici miso paste
- 1 ploฤevinka kokosovega mleka
- 2 ลพliฤki kurkume
- 1 ลพlica sojine omake
- sok 1 limete
- 1 skodelica bulgurja
- Sol
- ยฝ brokolija
- pest oluลกฤenega fiลพola edamame
- ลกฤepec suhega ฤesna
- 1 tofu
- pest sesekljanega zelenega dela spomladanske ฤebule
- semena ฤrnega sezama
- pest koriandra
Priprava:
- ล alotko, ingver in ฤesen olupite, sesekljajte in prepraลพite na ลพlici olja, dodajte pasto miso in meลกajte, dokler se ne raztopi. Prilijte 1 liter vode in kokosovo mleko, dodajte kurkumo, sojino omako in limetin sok ter kuhajte pribliลพno 15 minut. Pripravljeno juho lahko precedite.
- V osoljeni vodi skuhajte bulgur, loฤeno skuhajte brokoli in fiลพol s soljo in ฤesnom.ย
- Tofu nareลพite na rezine in ga do zlatorjave barve popecite v ponvi ali pecite v peฤici pri 180 ยฐC pribliลพno 10-15 minut.
- V sklede najprej servirajte bulgur, nato dodajte tofu, brokoli in fiลพol. Potresite s ลกalotko, sezamovimi semeni in koriandrom ter na koncu prelijte z vroฤo juho.
- oglas -