0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediDivje testenine s čemažem in beluši

Divje testenine s čemažem in beluši

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si divje testenine s čemažem in beluši, ki vam bodo še posebej teknile, če boste sestavien nabrali na sprehodu v naravi.

- Oglas -

SESTAVINE (2 osebi)

  • testenine po izbiri
  • 125 g oluščenega graha
  • 125 g belušev, narezanih na tretjine
  • 3 žlice smetane
  • 40 g parmezana, drobno naribanega

Čemažev Pesto

  • 150 ml olivno olje
  • šopek mlade čebule, drobno narezane
  • 4 zdrobljeni stroki česen
  • 200 g listov čemaža
  • 20 g svežega drobnjaka
  • 100 g pinjol
  • 100 g parmezana

PRIPRAVA

  1. Za pesto segrejemo 3 jedilne žlice olivnega olja v majhni ponvi za cvrtje. Dodamo mlade čebulice in polovico zdrobljenega česna ter kuhamo približno dve minuti oziroma dokler se čebulice ne zmehčajo. Vse skupaj predenemo v multipraktik in počakamo, da se ohladi. Medtem narežemo čemaževe ali špinačne liste na tanke trakove. Dodamo jih v multipraktik skupaj s preostalim česnom, nasekljanim drobnjakom, pinjolami in olivnim oljem, nato sestavine zmeljemo v pasto. Predenemo jo v posodo ter primešamo parmezan in sol po okusu.
  2. V vreli soljeni vodi skuhamo testenine po navodilih. Medtem v drugi ponvi od dve do tri minute kuhamo grah in beluše. Oboje odcedimo in prihranimo skodelico vode, v kateri so se kuhale testenine.
  3. Testenine damo v vročo ponev, dodamo 6 žlic pesta, 4 žlice vode, ki smo jo prihranili od testenin, in smetano. Mešamo tako dolgo, da se vse sestavine povežejo s kremnim pestom. Na koncu dodamo še grah in beluše, parmezan po želji in še enkrat premešamo. Takoj postrežemo.

Ko se umakne sneg s travnikov in gozdov, začnejo poganjati divje rastline, ki jih ljubitelji tradicionalne in naravne hrane s pridom izkoristimo. Odpravimo se po čemaž ali divje šparglje v bližnji gozd.  Divje testenine s čemažem in beluši so tudi ena izmed jedi, ki vam bo popestrila pomladne jedilnike.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI