- Oglas -
Kruhovi cmoki so kot nalašč za takrat, ko ne veste, kaj narediti s starim, a še vedno užitnim kruhom. Če ga ne boste hitro porabili, se namreč lahko zgodi, da se pokvari. Poleg tega pa se kruhovi cmoki izvrstno ujamejo s številnimi jedmi.
SESTAVINE (4 porcije)
- 250 g starega kruha, natrganega na manjše koščke
- 250 ml riževega mleka, nesladkanega
- 1 zelenjavna jušna kocka ali domača osnova
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 žlice nasekljanega peteršilja
- ščepec muškatnega oreščka
- 1 žlica olivnega olja
- 1 manjša čebula, drobno nasekljana
PRIPRAVA
- Kruh stresite v večjo posodo in mu dodajte peteršilj.
- Čebulo na hitro popražite na žlici olivnega olja ter jo dodajte mešanici kruha in peteršilja.
- V manjši kozici segrejte mleko in mu dodajte jušno kocko.
- Koruzni škrob zmešajte z malce mleka in ga nato vmešajte v mleko na štedilniku. Mešajte, dokler se ne zgosti. Nato še toplo mešanico polijte po kruhu in dobro premešajte s kuhalnico.
- Dodajte muškatni orešček in pustite počivati, da kruh vpije tekočino. Z rokami, ki jih lahko malce pomažete z oljem, nato oblikujte manjše kroglice.
- Kruhove cmoke lahko skuhate v slani vreli vodi ali pa nad paro. Kuhajte približno 10 minut oziroma dokler niso zmerno čvrsti.
Kruhovi cmoki so jed, ki jo večina ljudi obožuje, saj jih lahko postrežete tudi na kosilih, na katera ste povabili večje število ljudi. Po želji lahko kruhove cmoke obogatite še z zelenjavo, ki jo najdete v hladilniku. Tako bodo še malce bolj zdravi in barviti, obenem pa boste lahko porabili zelenjavo, ki bi jo morali sicer zavreči.
- oglas -