Ekologija & okoljeŽivali, ki se prehranjujejo z insekti, so zelo pomembne za ekosistem

Živali, ki se prehranjujejo z insekti, so zelo pomembne za ekosistem

MORDA VAS ZANIMA

Rezultati več kot 100 raziskav, narejenih na štirih različnih kontinentih so pokazali, da živali, ki se prahranjujejo z insekti pomagajo pri rasti rastlin ter zmanjšujejo škodo, ki jo naredijo insekti, ki jedo rastline. S tem pa tudi pomagajo zmanjševati posledice, ki jih povzročajo podnebne spremembe.

- Oglas -


Zato so ptice, netopirji, kuščarji ter ostale podobne živali izredno pomembne za ekosistem, in je potrebo te živalske vrste ohranjati in ne iztrebljati.

Študije, ki so bile izvedene na raznih pticah, netopirjih in kuščarjih so pokazale že prej omenjeno domnevo, da te skrbijo za ravnotežje populacije insektov, ki jedo rastline. Če razumemo to kompleksno prehranjevalno verigo, potem v bistvu postane malce nejasno, ali npr. ptice zmanjšujejo populacijo insektov, ali pa varujejo rastline pred njimi; s tem znanstveniki mislijo na princip ‘sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj’.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×