Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeŽivali, ki se prehranjujejo z insekti, so zelo pomembne za ekosistem

Živali, ki se prehranjujejo z insekti, so zelo pomembne za ekosistem

MORDA VAS ZANIMA

Rezultati več kot 100 raziskav, narejenih na štirih različnih kontinentih so pokazali, da živali, ki se prahranjujejo z insekti pomagajo pri rasti rastlin ter zmanjšujejo škodo, ki jo naredijo insekti, ki jedo rastline. S tem pa tudi pomagajo zmanjševati posledice, ki jih povzročajo podnebne spremembe.

- Oglas -


Zato so ptice, netopirji, kuščarji ter ostale podobne živali izredno pomembne za ekosistem, in je potrebo te živalske vrste ohranjati in ne iztrebljati.

Študije, ki so bile izvedene na raznih pticah, netopirjih in kuščarjih so pokazale že prej omenjeno domnevo, da te skrbijo za ravnotežje populacije insektov, ki jedo rastline. Če razumemo to kompleksno prehranjevalno verigo, potem v bistvu postane malce nejasno, ali npr. ptice zmanjšujejo populacijo insektov, ali pa varujejo rastline pred njimi; s tem znanstveniki mislijo na princip ‘sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj’.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×