Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaZgodba Erike Kralj: Z jezo gre energija v nič!

Zgodba Erike Kralj: Z jezo gre energija v nič!

MORDA VAS ZANIMA

Ko sem jo spoznala, sta me presunila njen iskreni nasmeh in odprto srce, ki ju, v času nenehnega hitenja, ne srečaš pogosto. Do svetlih dni pa so jo vodili temni dogodki, ki so jo pri dvajsetih letih pahnili v depresijo. A kjer je volja, je tudi pot. In Erika Kralj, simpatična Belokranjka, kantavtorica in radijska voditeljica, jo je našla v zavetju društva Magičnost gibanja, kjer z različnimi tehnikami pomagajo ozavestiti sedanjost in preteklost, razrešiti travme, spoznati sebe in sprejeti svet. Danes živi ustvarjalno in je soavtorica knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, ki je izšla pred kratkim. 

- Oglas -

erika kralj zgodba

Ste v ustvarjalnem obdobju, pišete pesmi, nastopate, predstavljate knjigo, ste aktivni v društvu Magičnost gibanja. Videti je, kot da imate energije na pretek …

Ja, zagotovo imam veliko več energije kot nekoč. (smeh) Bolj sem ustvarjalna, bolj čutim življenje, hitreje zaznam, kdaj se moram ustaviti, dvakrat premislim, preden kaj storim, nisem več toliko razpršena in tako laže ohranjam energijo zase ter za stvari in ljudi, ki jih imam rada.

V meni je več hvaležnosti. Zavedati sem se začela, da vsak stopi na mojo pot z določenim namenom, vsak je ogledalo, ki mi pove, kaj v meni še ni razrešenega, kdo v resnici sem. Za to spremembo zaznave so zaslužne tudi gibalno-dihalne in meditacijske tehnike, ki se jih učimo in izvajamo v društvu in s pomočjo katerih se soočamo sami s seboj, s svojimi občutki. Veliko ljudi živi vsakodnevno življenje, ne da bi se zavedali sebe, svojih misli, občutkov, ki jih vodijo. In tako živijo v nenehnem stanju strahu, jeze, žalosti – depresije.

- Oglas -

Da se zazremo vase, spremenimo način življenja in razmišljanja, moramo pogosto priti do samega dna. Kakšna je vaša izkušnja?

Res je. Vsak iz našega društva ima za sabo svojo zgodbo. Vsi pa imamo skupno točko, da smo v nekem obdobju življenja preprosto začutili, da nas življenje in vsakodnevna rutina ne izpopolnjujeta, in se vprašali: »Ali sem na zemlji res samo zato, da izpolnjujem pričakovanja in zahteve zunanjega sveta?« »Ali je življenje res samo to, kar mi kaže svet navideznega ugodja?« Sama sem imela v otroštvu hudo izkušnjo spolne zlorabe, ki pa sem jo globoko potlačila in svoje delovanje preusmerila drugam – že kot osnovnošolka sem veliko nastopala, pela, vodila prireditve. Na odru sem se počutila osvobojeno, hkrati pa sem zaradi izkušnje zlorabe stopala v odnose, ki so bili vse prej kot spoštljivi. Ko sem prišla v Ljubljano študirat – vpisala sem psihologijo –, se mi je vse sesulo. Bila sem brez energije, depresivna. Pristala sem v psihiatrični bolnišnici, kjer so me »zdravili« z močnimi antipsihotiki, kar je bila zame še dodatna travma. Zdaj zagotovo vem, da tablete niso prava rešitev …

Celotno zgodbo is lahko preberete v reviji NAJA >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×