Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaZgodba Erike Kralj: Z jezo gre energija v nič!

Zgodba Erike Kralj: Z jezo gre energija v nič!

MORDA VAS ZANIMA

Ko sem jo spoznala, sta me presunila njen iskreni nasmeh in odprto srce, ki ju, v času nenehnega hitenja, ne srečaš pogosto. Do svetlih dni pa so jo vodili temni dogodki, ki so jo pri dvajsetih letih pahnili v depresijo. A kjer je volja, je tudi pot. In Erika Kralj, simpatična Belokranjka, kantavtorica in radijska voditeljica, jo je našla v zavetju društva Magičnost gibanja, kjer z različnimi tehnikami pomagajo ozavestiti sedanjost in preteklost, razrešiti travme, spoznati sebe in sprejeti svet. Danes živi ustvarjalno in je soavtorica knjige Z namero do zavesti, srčnosti in svobode, ki je izšla pred kratkim. 

- Oglas -

erika kralj zgodba

Ste v ustvarjalnem obdobju, pišete pesmi, nastopate, predstavljate knjigo, ste aktivni v društvu Magičnost gibanja. Videti je, kot da imate energije na pretek …

Ja, zagotovo imam veliko več energije kot nekoč. (smeh) Bolj sem ustvarjalna, bolj čutim življenje, hitreje zaznam, kdaj se moram ustaviti, dvakrat premislim, preden kaj storim, nisem več toliko razpršena in tako laže ohranjam energijo zase ter za stvari in ljudi, ki jih imam rada.

V meni je več hvaležnosti. Zavedati sem se začela, da vsak stopi na mojo pot z določenim namenom, vsak je ogledalo, ki mi pove, kaj v meni še ni razrešenega, kdo v resnici sem. Za to spremembo zaznave so zaslužne tudi gibalno-dihalne in meditacijske tehnike, ki se jih učimo in izvajamo v društvu in s pomočjo katerih se soočamo sami s seboj, s svojimi občutki. Veliko ljudi živi vsakodnevno življenje, ne da bi se zavedali sebe, svojih misli, občutkov, ki jih vodijo. In tako živijo v nenehnem stanju strahu, jeze, žalosti – depresije.

- Oglas -

Da se zazremo vase, spremenimo način življenja in razmišljanja, moramo pogosto priti do samega dna. Kakšna je vaša izkušnja?

Res je. Vsak iz našega društva ima za sabo svojo zgodbo. Vsi pa imamo skupno točko, da smo v nekem obdobju življenja preprosto začutili, da nas življenje in vsakodnevna rutina ne izpopolnjujeta, in se vprašali: »Ali sem na zemlji res samo zato, da izpolnjujem pričakovanja in zahteve zunanjega sveta?« »Ali je življenje res samo to, kar mi kaže svet navideznega ugodja?« Sama sem imela v otroštvu hudo izkušnjo spolne zlorabe, ki pa sem jo globoko potlačila in svoje delovanje preusmerila drugam – že kot osnovnošolka sem veliko nastopala, pela, vodila prireditve. Na odru sem se počutila osvobojeno, hkrati pa sem zaradi izkušnje zlorabe stopala v odnose, ki so bili vse prej kot spoštljivi. Ko sem prišla v Ljubljano študirat – vpisala sem psihologijo –, se mi je vse sesulo. Bila sem brez energije, depresivna. Pristala sem v psihiatrični bolnišnici, kjer so me »zdravili« z močnimi antipsihotiki, kar je bila zame še dodatna travma. Zdaj zagotovo vem, da tablete niso prava rešitev …

Celotno zgodbo is lahko preberete v reviji NAJA >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×