Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Ekologija & okoljeZemlja do leta 2300 lahko prevroča za ljudi?

Zemlja do leta 2300 lahko prevroča za ljudi?

MORDA VAS ZANIMA

Raziskave so pokazale, da vedno višje temperature na nekaterih področjih našega planeta pomenijo nevarnost za ljudi.

- Oglas -

Klimatske spremembe lahko iz večine planeta naredijo le-tega neprimernega za življenje že v manj kot treh stoletjih. Že 7 stopinj višja temperatura lahko namreč pomeni, da bodo nekateri kraji postali vprašljivi za življenje, z 11-12 stopinj višjo temperaturo pa vsekakor pomeni, da se na teh območjih ne bo dalo več živeti.

Res je, da nekateri znanstveniki trdijo, da kaj takega ni mogoče v relativno kratkem času, vendar pa z vse večjim izgorevanjem fosilnih goriv in ostalim onesnaževanjem take spremembe tudi ljudje pospešujemo. Študija, ki raziskuje klimatske spremembe glede na dolgi rok, se je osredotočila na vročinski stres, ki nastane z kombinacijo naraščajočih temperatur in povišane vlage.

Do sedaj je bil problem z raznimi raziskavami ravno v tem, da so vse opazovale le krajše časovno obdobje in ne daljše časovno obdobje. Strokovnjaki pa so vseeno optimistični, saj trdijo, da se lahko že v dveh desetletjih spremeni na bolje, če bomo začeli lepše skrbeti za naš planet.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×