fbpx
Domov Ekologija & okolje Bill Gates sponzorira tovarno oblakov

Bill Gates sponzorira tovarno oblakov

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Inštitut v San Franciscu, ki raziskuje oblake, je pred kratkim dobil donacijo v vrednosti 300.000 dolarjev, ki jih je prispeval Bill Gates. Namen te donacije je testiranje ‘beljenja oblakov’ – tehnologija, ki bi lahko upočasnila učinke globalnega segrevanja.

Bill Gates je namreč pred kratkim prav tako naznanil, da so klimatske spremembe največja grožnja človeštvu in da bo združil moči s podjem, da bi našel rešitev tega problema. Multimilijonarski genij pa seveda na rešitev tega problema gleda z več vidikov.

Problem je v tem, da smo dejansko še vedno nekaj desetletij oddaljeni od dejanske implementacije energijskih tehnologij, vendar pa planet ne bo več dolgo zdržal.

Prej omenjeno beljenje oblakov, pa je vseeno vrsta tehnologije, katero je dejansko najlažje usposobiti. Teoretično je to flota ladij, ki so opremljene z zasloni ter vakuumskimi črpalkami, ki črpajo iz morja več milijonov litrov vode, katero nato s topovi razpršijo kilometer visoko, kjer se formirajo oblaki. Dodana vlaga pa pripomore k tem, da se vodni hlapi zgostijo kar naredi oblake bolj bele in odbojne.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×