Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeBill Gates sponzorira tovarno oblakov

Bill Gates sponzorira tovarno oblakov

MORDA VAS ZANIMA

Inštitut v San Franciscu, ki raziskuje oblake, je pred kratkim dobil donacijo v vrednosti 300.000 dolarjev, ki jih je prispeval Bill Gates. Namen te donacije je testiranje ‘beljenja oblakov’ – tehnologija, ki bi lahko upočasnila učinke globalnega segrevanja.

- Oglas -

Bill Gates je namreč pred kratkim prav tako naznanil, da so klimatske spremembe največja grožnja človeštvu in da bo združil moči s podjem, da bi našel rešitev tega problema. Multimilijonarski genij pa seveda na rešitev tega problema gleda z več vidikov.

Problem je v tem, da smo dejansko še vedno nekaj desetletij oddaljeni od dejanske implementacije energijskih tehnologij, vendar pa planet ne bo več dolgo zdržal.

Prej omenjeno beljenje oblakov, pa je vseeno vrsta tehnologije, katero je dejansko najlažje usposobiti. Teoretično je to flota ladij, ki so opremljene z zasloni ter vakuumskimi črpalkami, ki črpajo iz morja več milijonov litrov vode, katero nato s topovi razpršijo kilometer visoko, kjer se formirajo oblaki. Dodana vlaga pa pripomore k tem, da se vodni hlapi zgostijo kar naredi oblake bolj bele in odbojne.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×