0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeBill Gates sponzorira tovarno oblakov

Bill Gates sponzorira tovarno oblakov

MORDA VAS ZANIMA

Inštitut v San Franciscu, ki raziskuje oblake, je pred kratkim dobil donacijo v vrednosti 300.000 dolarjev, ki jih je prispeval Bill Gates. Namen te donacije je testiranje ‘beljenja oblakov’ – tehnologija, ki bi lahko upočasnila učinke globalnega segrevanja.

- Oglas -

Bill Gates je namreč pred kratkim prav tako naznanil, da so klimatske spremembe največja grožnja človeštvu in da bo združil moči s podjem, da bi našel rešitev tega problema. Multimilijonarski genij pa seveda na rešitev tega problema gleda z več vidikov.

Problem je v tem, da smo dejansko še vedno nekaj desetletij oddaljeni od dejanske implementacije energijskih tehnologij, vendar pa planet ne bo več dolgo zdržal.

Prej omenjeno beljenje oblakov, pa je vseeno vrsta tehnologije, katero je dejansko najlažje usposobiti. Teoretično je to flota ladij, ki so opremljene z zasloni ter vakuumskimi črpalkami, ki črpajo iz morja več milijonov litrov vode, katero nato s topovi razpršijo kilometer visoko, kjer se formirajo oblaki. Dodana vlaga pa pripomore k tem, da se vodni hlapi zgostijo kar naredi oblake bolj bele in odbojne.

NAJNOVEJŠE