Ekologija & OkoljeGeneral Motors razvija vodikov napajalni sistem na Havajih

General Motors razvija vodikov napajalni sistem na Havajih

MORDA VAS ZANIMA

Ameriški proizvajalec avtomobilov General Motors je naznanil, da se bo združil s havajskim podjetjem Gas Company. Skupni cilj podjetij je, da bi zgradili napajalni sistem na vodik, ki bi napajal infrastrukturo na otoku Oahu.

- Oglas -

Omenjeno podjetje poleg vodika proizvaja tudi sintetični zemeljski plin. Podjetji bosta razvijali tehnologijo, ki bi omogočala, da se bo plin iztekal v cevi, kjer se bo vodik ločil od zemeljskega plina, nato pa bo vodik potoval po ceveh do postaje, kjer bo možno napolniti rezervoarje avtomobilov na vodikov pogon.

GM pravi, da zaradi že obstoječe napeljave sama cena plina ne bo nič kaj višja od ostalih goriv. Havaji so za enkrat za GM le testno območje za testiranje same proizvodnje ter testiranje avtomobilov na gorivne celice.

Za Havaje je takšen projekt ugoden, saj trenutno uvažajo kar 90% goriva in jim primanjkuje alternativnih goriv in avtomobilov na takšne pogone.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×