Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljePodvodni zmaji ustvarjajo energijo

Podvodni zmaji ustvarjajo energijo

MORDA VAS ZANIMA

Minestro, član Švedske skupine Saab, razvija t.i. ‘Deep Green’ tehnologijo. Ta tehnologija so neke vrste podvodni zmaji, ki lebdijo nad morskim dnom in pri tem ustvarjajo energijo s pomočjo morskih tokov.

- Oglas -

En takšen zmaj naj bi lahko proizvedel 500 kW električne energije. Pri teh podvodnih zmajih pa je dobro tudi to, da jih poganjajo morski tokovi, saj so ti veliko bolj zanesljivi in stalni kot pa veter.

Omenjeni ‘morski zmaji’, ki bi bili ves čas zasidrani na morsko dno, imajo premer kril 12m, nahajati pa bi se morali vsaj 20m pod morsko gladino, da bi preprečili probleme z morskim prometom. Tok s hitrostjo 1.6m/s pa bi že bil zadosten, da bi poganjal takšnega zmaja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×