Zeljna juha

    Odlična veganska zeljna juha je prava stvar za popestritev jedilnika. Zeljna juha je tudi dober obrok pri dietah ali ločevalni dieti, saj jo lahko jeste, kadar začutite lakoto.
    Zeljna juha

    • 550 g mokastega krompirja
    • 2 stroka česna
    • 350 g zelja ali ohrovta
    • 3 korenja
    • 1 žlička koprovih semen
    • 1 žlička pekoče ali sladke paprike (po okusu)
    • sol in poper
    • 4 žlice olivnega olja

    Krompir olupite, narežite na tenke rezine in položite v posodo. Prilijte liter hladne vode in pustite, da zavre. Olupite in narežite česen ter ga dodajte krompirju. Preden krompir zavre, poberite belo peno, ki se nabere na vrhu posode. Znižajte ogenj, pokrijte s pokrovko na polovico in kuhajte še 8 minut. Očistite zelje ali ohrovt ter ga narežite na široke trakove. Ko je krompir kuhan ga odstavite z ognja. Čim bolj zmečkajte krompir. Dodajte zelenjavo in koper, znova zavrite in na zmernem ognju kuhajte še 5 minut. Odstranite ponev z ognja in jo ponovno pretlačite. Posolite, popoprajte in naložite na krožnike.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte