Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaS kisom in soljo nad zamašene odtoke

S kisom in soljo nad zamašene odtoke

MORDA VAS ZANIMA

Doma se nam velikorat zgodi, da se zamašijo odtoki, še posebej se to pogosto dogaja v kopalnici v odtokih pod tušem ali kopalno kadjo. Seveda pa lahko odtoke odmašimo tudi brez agresivnih in strupenih sestavin.

- Oglas -

Zamašen odtokZa odmaševanje potrebujemo le alkoholni kis in jedilno sol – živila, ki jih imamo doma vsi. Kemična reakcija med soljo in kisom je tako močna, da odplakne in odmaši tudi umazanijo v odtokih. V zamašen odtok najprej stresite 90g jedilne soli, ter nato čeznjo zlijte 120 ml alkoholnega kisa. Najboljše rezultate boste dosegli, če boste za nekaj minut zaprli odtok, da se umazanija dodobra razgradi, nato pa ga zopet odprite insplaknite s toplo vodo.
Velja pa opozoriti, da tega postopka ne prakticirajte, če ste pred tem v odtok zlili kupljeno čistilo za odtoke, saj lahko tako čistilo reagira s kisom in se v zrak začnejo spuščati strupeni plini.

Prejšnji članekPresna torta
Naslednji članekZeljna juha

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×