Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Lepota & kozmetikaZ zeleno kavo nad odvečne kilograme in celulit

Z zeleno kavo nad odvečne kilograme in celulit

MORDA VAS ZANIMA

V naši koži se kopičijo strupi, katerih koncentracija se z leti veča, poleg tega se poslabša cirkulacija krvi, koža dehidrira, pojavlja se nečvrsta koža, pomarančni videz kože in vse bolj vidni celulit. Pridobiti kakšen kilogram je izredno lahko, a težko ga je izgubiti. Vsi pa vemo, da hujšanje ni samo stvar volje in pogosto ni enostavno in zahte precejšnjo spremembo tudi v življenskem slogu.

- Oglas -

Zelena kava

Zelena kava v kozmetiki in kot prehrambeni dodatek

V zadnjih letih se je v kozmetične namene začela uporabljati tudi zeleno kavo, ki ima dokazano razstrupljevalne in shujševalne učinke. Zelena kava je sicer poznana tudi kot prehrambeni dodatek pri hujšanju in kot močan antioksidant, ki je nepogrešljiv pri boju proti nastanku prostih radikalov, ki povzročajo poškodbe celic in proces staranja.

Zelena kava kot pijača ali napitek, je sestavljena iz zrn zelene kave in  pomaga pri zmanjšanju absorpcije sladkorja, maščob in škroba iz hrane in na ta način zmanjšuje količino kalorij, ki pridejo v organizem. Zelena kava se ne praži zato vsebuje močne aktivne snovi v obliki klorogenske kisline (CGA). Klorogenske kisline pomagajo izločati maščobe, ki so že shranjene v maščobnih celicah.

Sestavine v zeleni kavi poleg že omenjenega preprečujejo tudi absorbcijo glukoze v črevesju in na ta način uravnavajo metabolizem, kar pripomore tusi k zmanjševanju telesne teže.

- Oglas -

Ste vedeli, da se lahko proti celulitu borite na naraven način s kopeljo iz bršljana?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×