Zdravje & prehranaZdravniki ignorirali njene bolečine v hrbtu, rak pa je medtem napredoval

Zdravniki ignorirali njene bolečine v hrbtu, rak pa je medtem napredoval

MORDA VAS ZANIMA

Bolečine v hrbtu so danes na žalost nekaj zelo običajnega. Tako zdravniki niso posvečali pretirane pozornosti Američanki Tori Geib, ki se je leto dni spopadala s kroničnimi bolečinami. Zaradi svojih težav je obiskala celo tri različne revmatologe. Zdravniki so ji postavljali različne diagnoze, od psihosomatskih bolečin, ki naj bi bile povezane z depresijo, do fibromialgije. Nekateri so njene težave pripisovali tudi temu, da je njeno delo preveč stresno. Vendar pa se je na koncu izkazalo, da je šlo za precej resnejši vzrok …

Poskušala se je prepričati, da je vse »le v njeni glavi«, a fizična bolečina je bila prehuda

- Oglas -

Čeprav je Tori Geib po eni strani vedela, da je fizična bolečina še kako resnična, se je kljub temu poskušala prepričati, da se toliko zdravnikov ne more motiti. Tako je jemala različna zdravila, ki so ji jih predpisovali – steroide, zdravila za sproščanje mišic, antidepresive itn. To je trajalo vse do dne, ko je po približno letu dni hudih bolečin v hrbtu zatipala bulico v svoji dojki. Takoj naslednji dan je odšla na mamografijo in po dveh tednih je dobila diagnozo: rak dojk. S tem pa se slabe novice še kar niso končale …

Tori Geib
Tori Geib danes (foto: Facebook)

Rak se je razširil vse do hrbtenice

Med posvetom z onkologom je Tori Geib omenila tudi svoje kronične bolečine v hrbtu – in bila takrat končno zares slišana. Opravljen je bil CT, na podlagi katerega je bilo ugotovljeno, da je rak metastaziral tudi v njeno hrbtenico. Na žalost se je izkazalo, da je rak že preveč napredoval, da bi bila možna ozdravitev. Eno izmed vretenc je bilo celo tako obremenjeno, da se je zlomilo.

Vračajoča se vprašanja o tem, kaj bi bilo, če …

Zdaj poskuša Tori Geib čim bolje izkoristiti čas, ki ji je še ostal, obenem pa želi čim več ljudi opozoriti na to, naj ne obupajo z iskanjem pomoči, če vedo, da je z njimi nekaj narobe. Sama namreč še vedno večkrat pomisli na to, da bi bila lahko njena prognoza vendarle precej drugačna, če bi bil med vsemi tistimi obiski pri zdravniku v preteklosti odkrit pravi vzrok njenih težav.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×