0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZdravilne obloge iz zelja

Zdravilne obloge iz zelja

MORDA VAS ZANIMA

Starodavni zdravilci so verjeli, da ima zelje lunino moč, ker je zraslo ob polni luni, danes pa prehranski strokovnjaki vedo, da so zdravilni učinki zelja povezani z veliko vsebnostjo žvepla in vitamina C v njem. Zelje ni primerno samo za uživanje, tudi obloge iz zelja imajo veliko prednosti. Z njihovo pomočjo pozdravite ekceme, lajšajte glavobol in umirite bolečino v sklepih.

- Oglas -

Zelje je izjemno zdrava zelenjava in številne študije so pokazale, da lahko zniža tveganje za nastanek različnih zdravstvenih stanj (diabetes, bolezni srca), zelo učinkovite pa so tudi obloge iz zelja. Preberite, za kaj vse jih lahko uporabite.

Zeljne obloge

Zdravljenje ekcemov

Visoka vsebnost vitamina C in žvepla v zelju odstranjuje strupe (proste radikale in sečne kisline). Ti so glavni vzroki za artritis, ekceme, kožne bolezni in revmatizem.

- Oglas -

Če zelje drobno narežemo in pomešamo z vodno krešo, posušenimi borovnicami in kamiličnim čajem ter mešanico nanesemo na prizadeto mesto, lahko učinkovito deluje pri zdravljenju ekcemov.

Obkladki proti glavobolu

Nenavadno, a obloga iz toplega zelja naj bi pomagala pri lajšanju bolečin glavobola, 50 ml soka svežega zelja dnevno pa pomaga pri kroničnih glavobolih. Že od rimskih časov naprej so tudi posledice prekomernega pitja alkohola zdravili z zeljem.

Umirite bolečino v sklepih

Zeljni list si ovijte okoli obolelega sklepa ter ga pritrdite z gazo. Na koncu sklep ovijte še s plastično ali aluminijasto folijo, kar vam bo pomagalo ustvariti še dodatno toplino, ki bo sklepu dobro dela, bolečina pa bo kmalu izginila.

NAJNOVEJŠE