Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaZdravilne obloge iz zelja

Zdravilne obloge iz zelja

MORDA VAS ZANIMA

Starodavni zdravilci so verjeli, da ima zelje lunino moč, ker je zraslo ob polni luni, danes pa prehranski strokovnjaki vedo, da so zdravilni učinki zelja povezani z veliko vsebnostjo žvepla in vitamina C v njem. Zelje ni primerno samo za uživanje, tudi obloge iz zelja imajo veliko prednosti. Z njihovo pomočjo pozdravite ekceme, lajšajte glavobol in umirite bolečino v sklepih.

- Oglas -

Zelje je izjemno zdrava zelenjava in številne študije so pokazale, da lahko zniža tveganje za nastanek različnih zdravstvenih stanj (diabetes, bolezni srca), zelo učinkovite pa so tudi obloge iz zelja. Preberite, za kaj vse jih lahko uporabite.

Zeljne obloge

Zdravljenje ekcemov

Visoka vsebnost vitamina C in žvepla v zelju odstranjuje strupe (proste radikale in sečne kisline). Ti so glavni vzroki za artritis, ekceme, kožne bolezni in revmatizem.

Če zelje drobno narežemo in pomešamo z vodno krešo, posušenimi borovnicami in kamiličnim čajem ter mešanico nanesemo na prizadeto mesto, lahko učinkovito deluje pri zdravljenju ekcemov.

Obkladki proti glavobolu

- Oglas -

Nenavadno, a obloga iz toplega zelja naj bi pomagala pri lajšanju bolečin glavobola, 50 ml soka svežega zelja dnevno pa pomaga pri kroničnih glavobolih. Že od rimskih časov naprej so tudi posledice prekomernega pitja alkohola zdravili z zeljem.

Umirite bolečino v sklepih

Zeljni list si ovijte okoli obolelega sklepa ter ga pritrdite z gazo. Na koncu sklep ovijte še s plastično ali aluminijasto folijo, kar vam bo pomagalo ustvariti še dodatno toplino, ki bo sklepu dobro dela, bolečina pa bo kmalu izginila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×