Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeZbirni center pod katedralo bo grel finske domove

Zbirni center pod katedralo bo grel finske domove

MORDA VAS ZANIMA

Po navadi so zbirni centri podatkov, oz. strežniki izredno energijsko potrošna poslopja. V bistvu kar 50% energije, ki jo potrebuje takšen center, porabi za samo hlajenje strežnikov. Zato se veliko proizvajalcev zadne čase osredotoča na to, kako naredti strežnike energijsko manj potrošne.

- Oglas -

Zato bi bilo skoraj idealno, če bi lahko vso to toploto, ki jo strežniki proizvedejo, uporabili za kaj bolj pametnega; npr. gretje domov?


Odvečna energija, ki jo strežniki proizvedejo na Finskem bo tako uporabljena za gretje domov v Helsinkih. Takšen center bo zgrajen pod katedralo Uspenki, kjer je bil v času vojne bunker. Odvečna toplota bo tako zajeta in prečrpana v mesto v cevi napolnjene z vodo, katere bo ta toplota segrela.

Takšen center je projekt podjetja Academica in bo lahko ogreval kar 500 večjih hiš. To pa je primerljivo z energijo, ki jo odda ena veternica.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×