0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKaj obožujejo moški

Kaj obožujejo moški

MORDA VAS ZANIMA

Kaj ljubijo samo moški? Pivo, šport, nered, hitre avtomobile in ženske. Pa ljubijo te, iste stvari, tudi ženske?

- Oglas -

Spet ta večna tema: kako smo si različni. Moški proti ženskam. Večni spor. A zaenkrat pozabimo na spore, poglejmo si le drugačnosti. Seveda smo prav vsi ljudje, a približno polovica ljudi je malce drugačna od druge polovice. Moška polovica pač ljubi malce drugačne stvari kot ženska. Če si pogledamo na kratko stvari, ki jih ljubi ženska: red in čistočo, romantične večere, obleke in čevlje vseh barv, malenkosti, ki ji pomenijo vse in nenazadnje tudi nas … vsaj tako pravijo. In kaj so tiste »naše, moške«, stvari, ki jih prav zares ljubimo?

Pivo

Adut številka ena. Vsak moški ga ima rad. Rdečega, zelenega, temnega, svetlega, morda tudi s kakšnim okusom limone ali kaj podobnega. Nekateri obožujejo tako, nekateri drugačno. In čeprav je na svetu toliko različnih pijač, da jih ne more prešteti niti sam Chuck Norris, je pivo še vedno številka 1. Dejstvo je, da je prav pivo prav na vrhu lestvice vseh »moških« pijač, in tam bo ostal. Mi ga pač ne damo iz rok!

Šport

Nogomet, košarka, tenis ali npr. hokej. Spet stvar, ki je odvisna od posameznega moškega. Nekateri živijo za nogomet, drugi za formulo 1. Drži pa, da je še vedno velika večina športov nekako … moških. Že v grških časih so obstajale olimpijske igre ter kasneje v Rimu gladiatorji. In že takrat so bile športne panoge rezervirane za pripadnike moškega spola.

- Oglas -

Moški smo pač nekako močnejši ter fizično bolj zmogljivi. No, ne bom ravno rekel, da moški povsod kraljujemo. Seveda imajo tudi ženske svoje močne športne discipline. A kljub temu, ženske za šport ne živijo tako s srcem kot mi, moški. Že samo gledanje športa je nekakšna obredna dogodivščina, ki jo ženske ne opravljajo prav pogosto, moški pa se prav z veseljem namestimo v naslonjač (seveda s prej omenjenim pivom) ter pogledamo tisto dolgo pričakovano tekmo, o kateri debatiramo s kolegi že ves teden. Žal mi je ženske, ampak tukaj nimate nobenih možnosti. Gledanje športa s pivom v roki in vrečko čipsa je pač moška vrlina. Dolžnost. Obveza.

Avtomobili

Vsak moški jih obožuje. Vsak moški jih ima rad. Vsak moški jih ljubi. In o njih lahko teče večna debata. In ko že zmanjka tem za pogovor, lahko le nekdo omeni avtomobile, in bomo spet razglabljali na dolgo in široko. Kateri je boljši, kateri je dražji in kateri cenejši, kateri je lepši, kakšen motor ima, kakšno notranjost, kakšno zunanjost, kako je opremljen itd. Kot sem rekel, pogovori v neskončnost. Pa so avtomobili enako zanimivi tudi za ženske? Žal še nisem spoznal nobene, ki, ko jo vprašaš »kakšen se ti pa zdi tale avto,« zna odgovoriti s kaj več kot le z »lep, meni je všeč, še posebno ker je rdeč, ker je tako lepe barve.« Ah, ja, ženske.

Nered

Vsak moški ima rad nered. No, ja, saj ga ravno ne obožujemo. A za razliko od žensk, nam ta nered ne povzroča (prevelikih) težav. Ženske ljubijo čistočo in red. Vse mora biti na svojem mestu, prav vse mora biti pospravljeno in čisto. Če ne vsaj »kot iz škatlice«, pa vsaj tako, da ni prahu in podobne »svinjarije«, kot jo imenujejo. A za razliko od njih, moške to (skorajda) popolnoma nič ne gane. So stvari, na katere moški gledamo popolnoma drugače od žensk. In ta je ena od večjih. Izjemno malo moških obstaja, ki vsak dan pospravljajo, čistijo, sesajo … In na drugi strani je prav tako izjemno malo žensk, ki namesto sesanja in pospravljanja raje pogledajo kakšno nogometno tekmo. Aja, pa da ne boste tole slučajno narobe razumeli. Takšni pujsi pa tudi nismo, da bi bilo okoli nas kot v svinjaku. Seveda imamo tudi mi radi red in čistočo. A vse v mejah normale. Na koncu koncev nam urejanje in pospravljanje še vseeno ni ravno pri srcu.

- Oglas -

Na koncu naj povem le še to, da te besede veljajo za tipičnega moškega, za takšnega, ki ni nič posebnega, za takšnega, ki prizna, da je pač nič drugega kot le moški. Na koncu koncev, moški mora biti moški.

Andraž g. za soncek.com

.

NAJNOVEJŠE