Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaZamašeni sinusi? Lahko si pomagate z naravnimi triki!

Zamašeni sinusi? Lahko si pomagate z naravnimi triki!

MORDA VAS ZANIMA

Zamašeni sinusi so neprijetna težava, ki sicer ni nevarna, lahko pa nam ob pogostem ponavljanju kvari kakovost našega življenja.

Zamašeni sinusi in simptomi

- Oglas -

V zraku je veliko snovi, ki jih vdihavamo skozi nos in usta. Mnoge od teh dražijo naše sinuse in tako povzročajo alergije. Cvetni prah je eden izmed alergenov, sluz ki nastane pred umazanijo pa je kot neke vrste obrambni mehanizem, ki tujkom prepreči vstop v pljuča. Nekateri dobijo zabuhle oči, imajo težave z ravnotežjem ali sluhom, vsem pa je skupno to, da gre za alergije in če jih ne zdravimo pravilno, lahko pride tudi do vnetja sinusov. Zamašeni sinusi dajejo tudi občutek pristika v glavi.

Zamašeni sinusi

Kateri naravni proizvodi vam bodo pomagali pri vnetju sinusov?

KURKUMA

V medicinske namene je ponavadi priporočljivo zaužiti 0,5 do 3 g dnevno. Zdravnik lahko predpiše tudi večji odmerek. Kurkuma je dobra in učinkovita zato, ker ima protivnetne lastnosti, ki zmanjšajo otekline v sinusni votlini. Poleg tega kurkuma omogoča, da se sluz lažje sprosti in deluje kot naravni dekongestiv, saj lajša nabreklost nosne votline.

INGVER

Tudi ingver deluje protivnetno in spodbuja izločanje sluzi, poleg tega pa zmanjšuje oteklost sinusnih membran in pomaga pri čiščenju sinusnih prehodov ter zmanjšuje pritisk na sinuse. Iz korenine ingverja si lahko naredite čaj ali pa ga uporabite kot dodatek. Dobro je le še enkrat poudariti, da začimbe kot je ingver, izgubljajo učinek s kuhanjem.

BAZILIKA

- Oglas -

Bazilika vsebuje veliko močnih sestavin, kot so kampen, evgenol in cineol, ki lahko pomagajo pri odpiranju preobremenjenih dihalnih poti. Tudi bazilika zmanjšuje vnetja in učinkovito deluje v boju z elergijami. Ima rahel hladilni učinek in s tem velja za naravni analgetik pri lajšanju sinusnih težav. Najbolje jo je uporabiti svežo, kot dodatek solatam ali omakam.

KAJENSKI POPER

Deluje protibolečinsko in spodbudi potenje telesa. Ker ima tudi antibakterijske lastnosti lahko pomaga pri težavah sinusov. Za najboljše rezultate uporabite surovega.

ČEBULA

Čebula vsebuje kemično spojino imenovano kvercetin, ki je antihistaminik in ima protivnetne lastnosti. Surova čebula vam lahko pomaga odmašiti vaše sinuse. Najbolje bo če jo pojeste in režete. Če to ne bo dovolj jo nekaj dajte v vrelo vodo in vdihavajte paro.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×