Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaLosos in prednost hrane iz morja

Losos in prednost hrane iz morja

MORDA VAS ZANIMA

Okus, konsistenca in prehranska vrednost. Vse to so prednosti hrane, ki prihaja iz morja. Losos je poln beljakovin in ena izmed najbolj zdravih rib, saj ne vsebuje živega srebra, ker ne je rib, ampak rastline. Poln je tudi omega-3 maščobnih kislin, zaradi poudarjanja le teh pa so številne druge nemalokrat spregledane.

- Oglas -

Losos

Preden se lotimo nakupa samega lososa, pazimo da ni gojen. V ribogojnicah jih pogosto hranijo z živili, ki temeljijo na soji in koruzi, kar lahko zmanjša vsebnost omega-3 maščobnih kislin, saj sta soja in koruza močno gensko spremenjeni rastlini. Na »farmah lososov« so ribe zaradi takega hranjenja pogosto blede, zato jih na rdeče pobarvajo kar z barvilom kantaksantin.

Zdravljenje osteoartritisa

Losos je dober pri zdravljenju osteoartritisa, najpogostejše oblike artritisa, ki prizadene predvsem hrustanec. Losos namreč vsebuje majhne beljakovine, bioaktivne peptide, tudi kalcitonin, ki poveča in stabilizira sintezo kolagena v osteoartritičnem hrustancu ter tudi izboljša trdnost in gostoto kosti.

Srečnejši z lososom

Raziskave so pokazale, da naj bi hranjenje z lososom zmanjšalo tveganje za pojavnost depresije, sovražnosti pri mlajših odraslih in kognitivnega upada pri starejših.

Losos za srce in ožilje

- Oglas -

Losos vsebuje visoke vrednosti omega-3 maščob, EPA in DHA. Te maščobe so odgovorne za številne kardiovaskularne koristi, zmanjšanje vnetja in razširitev arterij. Umestitev lososa na vaš jedilnik vam bo pomagala pred težavami, kot so srčni infarkt, možganska kap, aritmija in visok krvni tlak.

Losos med nosečnostjo

Med nosečnostjo pomaga graditi otrokove možgane, lahko tudi spodbudi učno sposobnost kasneje pri otrocih. Losos vsebuje visoko stopnjo DHA kisline, ki je glavna maščobna kislina v centralnem živčnem sistemu in mrežnici.

Odličen vir vitamina D

Losos je odličen vir vitamina D, dovolj vitamina D je ključnega pomena za ohranjanje optimalnega zdravja. Pomanjkanje je povezano s povečanim tveganjem za raka, kardiovaskularne bolezni, diabetes tipa 1 in multiple skleroze.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×